"Bitkin" Karzai istifa etmekte diretiyor

"Bitkin" Karzai istifa etmekte diretiyor

ABD güdümündeki Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Hindistan ziyareti sırasında Nisan 2014'te görevinden ayrılma niyetini açıkladı.

HABER MRK - Hindistan Times haberine göre, 56 yaşındaki politikacı “çok yorgun ve bitkin” ve bu nedenle ayrılmak istiyor. Karzai’nin ikinci dönem Cumhurbaşkanlığı gelecek yıl sona eriyor.

 

Afgan halkı tarafından sevilmeyen Karzai rejiminin, devlet organlarındaki yaygın yolsuzluk, güvenlik, çete şiddet, işsizlik ve dış yardıma bağlı sorunlar ile başa çıkmaya yetersiz görünüyor.

 

ABD’den New York Times gazetesi daha önce yayınladığı bir haberde, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve ekibinin finansal açıdan CIA tarafından on yılı aşkın süredir Taliban ile başa çıkmak için desteklendiğini ve dolayısıyla ülkede yolsuzluğun durumunun daha da kötüleştiğini yazmıştı.

 

NATO, Afganistan’da 2014 yılı sonuna kadar askerlerini çekmeye planlıyor. Bundan sonra, Afganistan’da ulusal orduya eğitim verecek, ülkenin güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yardımcı olacak, 8 ile 12 bin arasında danışman, eğitmen ve irtibat görevlileri kalacak.

 

Bu misyonun ise ne zaman sona ereceği belirtilmiyor. Aynı zamanda ABD ve NATO müttefikleri, Afgan ordusu ve İstihbaratını finansal olarak desteklemek için bir fon oluşturma aşamasında.

 

Karzai ne pahasına olursa olsun, ABD ve NATO askerleri 2014’te Afganistan’ı terk ettikten sonra Talibanla başbaşa kalmamak için şimdiden gitme hazırlığını yapıyor. (Riyad Makaev – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler