Bitlis Adilcevaz kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Bitlis Adilcevaz kutlu doğum etkinliği 2017 foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi İsmail Kocakaplan, HÜDA PAR İl Başkanı Celal Gül, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Özcan Beşkardeş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erhan Eldem'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Merkez Camii İmamı Bedrettin Akkoyun'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Küçük mevlithanlar tarafından mevlidi şerifin okunduğu Kutlu Doğum etkinliği, ses sanatçıları ile küçük kızların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Zeynelabidin Zelkayan Hoca, Hz. Muhammed'in geldiği dönemin karanlık ve zulüm dolu olduğunu hatırlatarak, huzur ve kurtuluşun ancak İslam'la olabileceğini belirtti.

Hz. Peygamber'in hayatından kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Zelkayan, "Peygamber Efendimiz diğer insanlar gibi değildir. O taşlar içerisinde yakut gibidir. Böyle bir insanı bir programa veya birkaç saate sığdırmak mümkün değildir. Allah, 'Andolsun, Allah'ın Resulünde sizin için Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.' diye buyuruyor. Onun için peygamberin tüm hayatı bizim için bir örnektir." dedi.

Avrupa'nın adalet getirmediğini, adalet ve huzurun ancak İslam'la olabileceğinin altını çizen Zelkayan, sözlerine şöyle devam etti: "Bizler, kendi kızı dahi olsa işlediği suçtan dolayı cezalandırmaktan tereddüt etmeyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bununla iftihar etmeliyiz. Bugün kâfirlerin adaletine bakın. Hatırlayın, bundan bir ay önce Suriye'nin İdlib kentinde kimyasal kullanıldı. O gün 'Birleşmiş Kâfirler' birliği toplandı. Toplantıdan sonra kameraların karşısına çıkarken yüzlerinde gülücükler saçılıyordu. Müslümanların çocukları ölmüş, onların umurunda değildi. Vallahi hiçbiri adalet getirmezler. Eğer adalet istiyorsak peygamberin yolunu takip edeceğiz. Biz bunları bombalarından, kimyasallarından tanıyoruz. Bizler Avrupa'yı, sosyalizmi, komünizmi ve demokrasilerini Irak'tan, Suriye'den, Afganistan'dan, Filistin'den tanıyoruz.”

İslam'ın adaletinin dışında adalet olmadığını dile getiren Zelkayan, "Sosyalizmi, komünizmi, demokrasi dedikleri putu, laikliği gördünüz. Bunların hiçbiri mutluluk getirmedi insanlara. Dünya tarihi gösterdi ki İslam dışında insanlara huzur getirecek bir şey yoktur. Bu millet bir daha peygamberin yoluna dönmeden gerçekten huzur ve mutluluk göremeyecektir. Kendi ahlakını peygamberin ahlakına benzetmeden huzura kavuşamayacaktır." şeklinde konuştu.

Kutlu Doğum etkinliği, Mehmet Emin Çeltik'in seslendirdiği şiirin ardından okunan dua ile sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler