Bitlis bağımsız adayı Karakaya, Hizan esnafını ziyaret etti

Bitlis bağımsız adayı Karakaya, Hizan esnafını ziyaret etti

HÜDA PAR’ın desteklediği Bitlis bağımsız milletvekili adayı Cengiz Karakaya, Hizan ilçe esnafını ziyaret ederek destek istedi.

Bitlis Bağımsız Milletvekili Cengiz Karakaya, kalabalık bir heyetle Hizan ilçesi ve Yolalan belde esnafını ziyaret ederek 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimleri için destek istedi.

Tatvan ilçesinde oluşturulan konvoyla ilçeye hareket eden Karakaya’ya HÜDA PAR İl ve ilçe teşkilatından isimler, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve halk eşlik etti.

Anons araçları eşliğinde yapılan esnaf ziyaretinde halktan destek isteyen Karakaya, Bediüzzaman Said Nursi, Şeyh Sıbğetullah El Arvasi (Gawsi Hizan-i) gibi âlimleri yetiştiren Hizan’ın 7 Haziran’da doğrulardan yana tercihini kullanacağına inandıklarını belirterek, Hizan’ı yeniden âlimlerin yetiştiği bir ilim yuvası haline getirmek için gayret göstereceklerini belirtti.

“Size üsten kibirlik edasıyla bakmayan içinizden birini tercih edeceğinize inanıyorum”

Karakaya, “Hizan yetiştirdiği İslam âlimleriyle bilinen kadim bir ilçedir. Hizan’ın bağrında çıkan üstad Bediüzzaman gibi müctehidler dünyaca tanınmış ve hak yolda mücadele vermişlerdir. Böyle kadim bir tarihe sahip olan siz Hizanlıların doğrudan yana, haktan yana, sizlere maddi ve manevi olarak hizmet sunacak, temsilliyetinizi aldıktan sonra sizlere sırtını çevirmeyen, size üsten kibirlik edasıyla bakmayan içinizden birini tercih edeceğinize inanıyorum.” diyerek Hizan esnaf ve halkından destek istedi.

Bağımsız adayı sıcak karşılayan Hizan esnafı ve halkı, seçimlerde Karakaya’ya destek vereceklerini belirterek başarılar dilediler. Esnaf ziyaretinin yapıldığı esnada Karakaya’ya destek veren gençler, ilçe ve beldeyi adayın afişleriyle donattı.

Öğle namazı Hizan’da kıldıktan sonra ilçeden ayrılan Karakaya ve beraberindeki kalabalık heyet konvoy halinde Yolalan beldesine geçerek, burada esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi.

Yolalan beldesinin hizmetten mahrum bırakıldığına belirten Karakaya, konumu itibariyle gelişmeye elverişli olan bu şirin beldeye hizmet yapılmadığından dolayı geri kaldığını söyledi. 

Karakaya, esnafın sorunlarını dinledikten sonra beldeden ayrıldı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.