Bitlis Hizan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Bitlis Hizan kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’in Hizan ilçesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Best- Der tarafından, Hizan ilçesinde Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi.

Hizan merkezde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, küçük mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti.

Programda Elazığ Gurup Kervan Peygamber Efendimizi konu alan birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirilirken, Sık sık tekbir ve salavatların getirildi.

Kadın ve gençlerin yoğunlukta olduğu etkinlikte Best- Der Başkan Yardımcısı Mahmut Dalga’nın yaptığı açılış konuşması yaptı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Yakup Arıkarınca yaptı.

Arıkarınca konuşmasında, Peygamberin yolunu takip edenlerin onun için malını ve canını feda etmekten geri durmadıklarını belirterek, “Bediüzzaman O’nun için hayatını ve dünyasını verdi. Şeyh Said O’nun için kanını akıttı. Bu gün yeryüzündeki alimler, O’nun için mallarını, canlarını ve evlatlarını feda ettiler.  Fakat cahiller onu tanımıyor, bahtsızlar onu tanımıyor. Oysaki O, insanları bataklıktan ve karanlıktan kurtarmak için, kula kul olmaktan çıkarmak için canını, malını ve arkadaşlarını feda etti. Keşke bugün burada bu meydanda olsaydı ve görseydi, O’nun sevgisi ne kadar insanlara mutluluk ve sevinç veriyor.” dedi.

“Bugün Kürdistan daha çok peygambere muhtaçtır”

İnsanların kurtuluşu ve özgürlüğü ancak Allah ve Resulünün yolunu takip etmekle olabileceğinin altını çizen Arıkarınca, “Kim ki O’nun yolunu takip etmezse, dünya ve ahrette perişan olacak, zillet içine düşecek.Bugün Kürdistan daha çok Peygambere muhtaçtır. Bu gün erkek ve bayan kardeşlerimiz daha çok peygambere muhtaçtır. Onun için Hz. Muhammed kalbimizin tacıdır. Dertlerimizin ilacıdır. Gönüllerimizin baş tacıdır.” şeklinde konuştu.

Peygamberin hayatından kesitler sunan Arıkarınca,  Peygamberin yolundan ayrılmayacaklarına dahil biatlerini tazelediklerini haykırarak, “Üzerimize gülleleri yağdırsalar, bizleri zindanlara tıksalar, evlerimizi yaksalar, biz  yine de ‘Muhammed’ diyeceğiz, İslam diyeceğiz, Kur’an diyeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Program, Best-Der tiyatro ekibi tarafından Habbab Bin Eret’ın hayatının canlandırılmasının ardından yapılan dua ile sona erdi.İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler