Bitlis Müftülüğü fidanları çorak toprak ile buluşturdu

Bitlis Müftülüğü fidanları çorak toprak ile buluşturdu

1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle Bitlis İl Müftülüğü tarafından, fidanları toprakla buluşturma etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen 1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında, Bitlis İl Müftülüğü tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Bitlis merkez Beş minare Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte, Beş minare Camii’nin bahçesinde, Orman İşletme Müdürlüğünden alınan fidanlar, çorak toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle 81 ilde fidan dikim etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hazreti Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem), “Kıyametin kopacağını bilseniz bile, elinizde bir fidan varsa onu hemen dikin.” hadisini hatırlatan Geylani,

“6 Ekim’de bütün illerimizde, camilerimizin etrafını ağaçlandırma hususunda, başkanlığımızın bir talimatı vardır. Dolayısıyla biz de bugün Beş minare Camimiz, Mutki ilçemizdeki merkez camimiz ve birçok camimizin bahçesinde fidan dikeceğiz. İnşallah biz de Peygamber Efendimizin hadis-i şerifi doğrultusunda elimizdeki fidanları dikeceğiz.” dedi.

“Yeşilin olduğu yerde bereket de vardır”

Yeşilin olduğu yerde rahmetin olduğunu, durmadan yakılan ormanlara engel olunması gerektiğini dile getiren Geylani şunları kaydetti,

“Ülkemizi yeşillendireceğiz. Yeşilin olduğu yerde bereket vardır. Yeşilin olduğu yerde güzellikler vardır. Hazreti Peygamber Efendimiz, ‘Kabirlerinizi yeşillendirin. Çünkü yeşilin olduğu yere rahmet iner.’ buyuruyor. Onun için mezarlıklarımızı da yeşillendirmemiz lazım. İslam denildiği zaman insanın aklına temizlik gelir, çevre düzeni gelir, nizam ve intizam gelir. Ülkemizde ormanlar durmadan yakılıyor. Yakılan ormanlara karşı daha çok ağaç dikmemiz lazım. Ormanlarımız yok ediliyor. Onları durdurmamız lazım. Fidan dikimine önem vermeliyiz. Bu amaçla bugün burada toplandık. İnşallah bundan sonra da müftülük olarak ağaç dikmeye devam edeceğiz.”

“Türkiye, orman varlığını artırma noktasında birinci sıradadır”

Bitlis ve çevresini yeşillendirmenin gayreti içinde olduklarını dile getiren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş ise, Türkiye’nin orman varlığını artırma noktasında birinci sırada olduğunu hatırlattı.

Baydaş, “Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum. Bu kapsamda 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan fidan dikimine biz de iştirak ediyoruz. Fidan dikimi ve ağaçla ilgili birçok hadis bulunmaktadır. Diyanet İşlerinin personelleriyle fidan dikme bizim için bir onur kaynağıdır. Çalışmalarımızın bir meyvesini de burada hep beraber alacağız. Orman İşletme Müdürlüğü olarak birçok kurumu, okul ve cami bahçelerimizi, ağaçlandırma sahalarımızı yaptığımız çalışmalarla yeşillendiriyoruz.” diye konuştu.

Halka da büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Baydaş, son yıllarda orman varlığını artırma noktasında Türkiye’nin birinci sırada olduğunu, bunun için vatandaşların ormanı koruma noktasında biraz daha bilinçli olması gerektiğini ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.