Bitlis Üniversitesinde kadına şiddet konferansı

Bitlis Üniversitesinde kadına şiddet konferansı

​Bitlis Eren ÜniversitesiKadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) tarafından, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir program düzenlendi.

BİTLİS Eren Üniversitesi  (BEÜ) Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla bir program düzenlendi.

Bitlis Eren üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, rektör yardımcıları, BEKGEM Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Hatice Kızıltaş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan BEKGEM Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Hatice Kızıltaş, programa katılımlarında dolayı herkese teşekkür etti.

Şiddetin her dönemde karşılaşılan insan hakkı ihlali olduğunu vurgulayan Kızıltaş,  "Aile içi şiddet, en fazla karşılaşılan sorundur. Gelişmiş ülkelerde yüzde 30, gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 50’ye ulaşmaktadır. Allah bile kadını emanet olarak görmüştür. Kadının önemli bir varlık olduğunu bilerek, onu emanet etmiştir. Bizleri kırmayarak etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım ise şunları söyledi: "Bugün burada kadına yönelik şiddete uluslararası hafta dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kadına karşı şiddet, ülkelerin toplumsal sorunu olarak önümüzde bulunmaktadır. Sorunun ortadan kaldırılması kurumların ortak paydasıdır. Buna karşı çıkmak insani bir duruştur. Kadınlar evde anne, eş ve kardeş; iş dünyasında arkadaşımız, siyaset dünyasında bir katmandır. Bu nedenle kadına karşı şiddetin türü ne olursa olsun, toplumda her yönüyle ortaya çıkarılması gerekmektedir. Sağlıklı bir toplum olmanın yolu için devletimiz ciddi adımlar atmaktadır. Üniversitelere düşen görev ise bunun için araştırmalar yaparak, akademik olarak tartışmaktır. BAKGEM tarafından  düzenlenen bu programın toplumsal farkındalığa katkı sunacağına inanıyorum."

Hazırlanan slayt gösteriminin ardından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele" konulu bir konferans verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.