Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu görevine başladı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu görevine başladı

Bayburt Valiliğinden Bitlis'e atanan İsmail Ustaoğlu, kente gelerek yeni görevine başladı.

Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Bitlis'e atanan Vali İsmail Ustaoğlu yeni görevine başladı.

Ustaoğlu, Bitlis Valiliğinin önünde Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük ile İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, kaymakamlar, kurum amirleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından karşılandı.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ustaoğlu, Bitlis'in kadim bir şehir olduğunu söyledi. Ustaoğlu, "Kadim şehrimiz Bitlis, Van Gölü, Nemrut Dağı ve Krater Gölü, Süphan Dağı gibi doğal ve coğrafi güzellikleri ile Anadolu'nun kapılarını bizlere açan Sultan Alparslan'a ve ordularına ev sahipliği yapan ve atalarımızın mezarları ile bezenmiş tarihi özellikleri ile bütün hayatını İslam sancağının yükselmesi uğruna harcayan ve Kur'an ahlakını yaşamaya davet eden son dönemin en büyük İslam âlimi Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleri gibi manevi şahsiyetler ile ülkemizin güzide şehirlerinden biridir. Bu şehirde vali olarak görev yapmaktan, Bitlisli vatandaşlarımızla hemşeri olmaktan, Bitlisin güzel insanlarına hizmet edecek olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim." dedi.

Kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve hükümet yetkililerine teşekkür eden Ustaoğlu, bu sorumluluğun bilincinde olarak çalışacaklarını belirtti.

Şehri daha ileri taşımanın öncelikli hedefleri olacağını dile getiren Ustaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu doğrultuda, her zaman vatandaşlarımızın arasında, özellikle devletin desteğine daha çok ihtiyaç duyan kimsesiz, yetim çocuklarımız, biçare kadınlarımız, engellilerimiz ve yaşlı insanlarımızla bizleri daha çok bir arada göreceksiniz. Gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir Bitlis bırakmak; eğitim, sağlık, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması ve diğer tüm alanlarda ilimizi daha ileri taşımak öncelikli hedefimiz olacaktır. Özellikle ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemde, vatanımızı ve milletimizi bölmeye çalışan başta PKK, FETÖ ve diğer bütün terör örgütleriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadelemizi aynı kararlıkla devam ettirme azim ve kararlığımız devam edecektir. Bitlis'i huzur şehri yapıncaya kadar mücadelelerimizden ödün vermeyeceğiz. Bu mücadelede en büyük desteği vatandaşlarımızdan alacağımızdan şüphem yoktur."

Son olarak Ustaoğlu, "Bitlis'imizi bir huzur şehri, bir marka şehri yapmak yolunda milletvekilimiz başta olmak üzere, yerel yönetimler, adli ve askeri kuruluşlar, üniversite, siyasi parti temsilcileri, oda ve meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, basın ve medya kuruluşları ile yakın bir iletişim içinde, azim ve gayretle çalışacağımızı özellikle vurgulamak isterim. Bu vesileyle, görevi devraldığım Ahmet Çınar valim başta olmak üzere ilimize hizmet etmiş bütün valilerimize teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum." şeklinde konuştu.

Bitlis Belediye Başkan Vekilliği görevini devraldı

Daha sonra Ustaoğlu, Kanun Hükmünde Kararname ile kayyum görevlendirilen Bitlis Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, belediye başkan vekilliği görevini devraldı.

Burada yaptığı açıklamada Ustaoğlu, Bitlis halkına hizmet noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışını ön plana çıkararak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim uygulayacaklarını, bunda da en yakın takipçilerinin medya ve basın organları olacağını belirten Ustaoğlu, şehrin en ücra köşesinde kimsesiz, biçare, kamu hizmetinden yoksun neresi varsa belediye hizmetlerini oraya ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum