Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Hz Muhammed’in kutlu doğumunun bin 444’üncü yıl dönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik Adilcevaz çarşı meydanında gerçekleşirken halkın, etkinlik başlamadan önce alana geldiği görüldü. Etkinliğe 7’den 77’ye katılımın olduğu gözlemlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (BEST DER) tarafından organize edilen etkinlik, Kelamların en güzeli Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mevlithanların okuduğu Mevlid-İ Şerif ile devam etti.

Programda selamlama konuşması yapan BEST DER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kıyağan,  gençlere seslenerek, “Resulullah’ın yolundan gidin. Çünkü Resulullah’ın yolu en doğru yoldur.” dedi.

Daha sonra Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman platforma gelerek günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

“Resulullah’ı anlatmaya ne zaman, ne kelimeler ve ne de cümleler yeter.” diyen Yaman, Hz Muhammed’i tüm hayatımızda yaşamamız gerektiğine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Aslında biz sürekli O’nu anlatıyoruz. Onu anlatmadığımız bir günümüz var mı? Bakın biz karşılaştığımız zaman selamlaşıyoruz. Selamımız O’nu anlatıyor. Suphanallah, elhamdülillah derken biz aslında O’nu anlatıyoruz. Esnafımıza hayırlı işler, Allah bereket versin derken Hz. Muhammed’i anıyoruz. Ezanlarımız yine onu anlatıyor. Kız istemeye giderken Allah’ın emri ve Peygamberin kavliyle diyoruz. Evet, aslında hayatımızda O’nu anlatmadığımız gün ve saat yok. Biz sabrımızla, şükrümüzle, duamızla, tevekkülümüzle, muhabbetimizle, merhametimizle, şefkatimizle ve ha keza insanlık adına ne kadar erdem, güzellik varsa biz hep bunları yaparken Resulullah’ı anlatıyoruz.”

Yaman, konuşmasının devamında, “Yalnız O’nu bir de dolu dolu anlamalıyız. Ensar gibi muhacir gibi O’nu bizzat yaşayarak anlamalı ve anlatmalıyız. Ashabı O’nu çok güzel anlatmış. Hz Ali diyor ki; ‘O bizim için ekmek gibiydi, su gibiydi. O varken biz açlığımızı hissetmezdik. Yorgunluğumuzu uykumuzu üzüntümüzü hissetmezdik.’ Evet, Peygamberi sadece anmak değil anlamaya da çalışmak önemlidir. O’nu anlamalıyız ki hayatımıza Allah’ın razı olabileceği bir şekil verebilelim.” dedi.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerden sonra, Best Der gençlik tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu tiyatro gösteriminin ardından program lokman Dalga Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

Best Der üye ve gönüllüleri etkinlik alanında, etkinlikten sonra biriken çöpleri, asılan pankart ve bayrakları toplayarak alandan ayrıldı. (Menderes Beysülen-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.