Bitlisli genç Avrupa ikincisi oldu

Bitlisli genç Avrupa ikincisi oldu

Portekiz Lizbon kentinde düzenlenen 20 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Bitlisli sporcu Ayetullah Aslanhan Avrupa ikinciliğini elde etti.

Bitlis Eren Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 1. Sınıf öğrencisi milli atlet Ayetullah Aslanhan, Portekiz Lizbon kentinde düzenlenen 26. Avrupa Kros Şampiyonası U20 erkekler mücadelesinde 6,2 kilometrelik yarışı 18.58’lik dereceyle tamamlayarak gümüş madalya kazandı.

47 ülkeden 102 atletin katıldığı yarışmada ikinciliği elde ederek gümüş madalya ile ülkeye dönen Aslanhan, memleketi Bitlis’te sevinçle karşılandı. Aslanhan için Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde karşılama töreni düzenlendi.

"İkincilik sürpriz olmadı"

Çok mutlu bir günü yaşadıklarını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Savaş Bulan, “Ayetullah kardeşimiz Avrupa ikincisi oldu. Birincilik bekliyorduk onun için, ikincilik sürpriz olmadı bizim için. Bundan sonraki hedef birinci olmaktır. Tarih hep birincileri yazıyor. Yıllarca tarihin hem kardeşimizi hem ilimizi hem de ülkemizi dillendirmesi için inşallah önümüzdeki yıl, kardeşimizden birincilik bekliyoruz. Başarı birinin emeği değil, emeklerin toplanması, sinerjinin bir araya gelmesiyle elde ediliyor. Burada valiliğimizin büyük destekleri oluyor. Atletizm Federasyonumuzun büyük katkıları var. Bakanlığımızın büyük destek ve katkıları var. Bakanlığımız gençlerimize büyük önem veriyor. Sporcumuzun ailesine de çok teşekkür ediyoruz desteklerinden dolayı.” dedi.

Avrupa şampiyonası öncesi 40 günlük başarılı bir kamp sürecini geçirdiklerini, başarı elde edeceklerini fakat madalyanın rengini bilmediklerini dile getiren antrenör Fahri Tunçtan, önümüzdeki yıl birinciliği elde etmek için yarışacaklarını ifade etti.

Geçen yıl 8’inci olduğu yarışmada bu yıl Avrupa ikinciliğini elde etmekten dolayı sevinçli olduğunu, gelecek yıl ise birinciliği hedeflediğini dile getiren sporcu Ayetullah Aslanhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.