Bitlisliler Kadir Gecesi’ni camilerde ihya etti

Bitlisliler Kadir Gecesi’ni camilerde ihya etti

​Kadir Gecesi münasebetiyle camilere akın eden Bitlisliler, namaz kılıp, ümmetin birliği için dua ettiler.

Kadir Gecesini ihya etmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Bitlis merkezde bulunan tüm camiler geceyi ihya etmek isteyen vatandaşlara hazır hale getirildi. Birçok camide de mevlit programı düzenlenerek Sakal-ı Şerif ziyaretçilere açıldı.

Müftülük tarafından Bitlis merkez Ulu Camiinde Kadir Gecesi münasebetiyle mevlit programı düzenlendi. Ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlar camiye akın etti. Namazdan önce İl Müftüsü M. Faysal Geylani, Kadir Gecesi'nin fazileti hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Kur’an-ı Kerim'in bu ayda nazil olduğunu ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu dile getiren Geylani, “Bizleri Ramazan’a ve Kadir Gecesi’ne kavuşturan Allah’a hamdolsun. Bu gece bin aydan daha hayırlıdır. Bin ay 84 yıla tekabül ediyor. Bizler bu geceyi ibadetle, duayla, nefis muhasebesini yaparak geçirmeliyiz. Kendimizi bu gecenin rahmet ve bereketinden mahrum bırakmamalıyız.” dedi.

Bu geceyi bir ganimet olarak bilinmesi gerektiğini belirten Geylani, şunları söyledi “Bu gecenin fazileti ayet ve hadislerle sabittir. Nitekim yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde, ‘Biz Kur’an’ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.’ diye buyuruyor. Burada Allah bizlere müjde veriyor. Bizde bu müjdeye ulaşmamız için bu geceyi güzel bir şekilde ihya etmeliyiz.  Bol bol Kur’an okuyup, ibadet etmeliyiz. Nefis muhasebemizi yapmalıyız.” diye konuştu.

Kılınan teravih namazının ardında okunan Mevlid-i Şerif ile devam eden program, kılınan tesbih namazının ardında sona erdi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.