Bitlis'te 150 çocuk için toplu sünnet şöleni

Bitlis'te 150 çocuk için toplu sünnet şöleni

Bitlis Belediyesi, Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 150 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenledi.

Bitlis Belediyesi tarafından, 150 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Gökmeydan’da düzenlenen toplu sünnet şöleni etkinliklerinde çocuklar doyasıya eğlendiler.

Toplu sünnet şöleninde konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünde düzenlenen büyük Bitlis buluşmasında başta Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bu yıl Bitlis’in kurtuluşunun yıldönümünü farklı etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Kentte ilk kez gerçekleştirilen büyük Bitlis buluşmasına yoğun bir katılım sağlandığını hatırlatan Tanğlay, “8 Ağustos Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünü kutluyoruz. 8 farklı ilimizden gelen kültür müdürlüklerinin stantları açıldı. 25 ilden gelen misafirlerimiz, yöresel ürünlerini sergiliyorlar. Konserlerle, yöresel yemeklerle ve farklı etkinliklerle büyük Bitlis buluşmasını düzenliyoruz.  Halkımızın yoğun bir katılımı var. Bu etkinliklerin yapılmasından hiçbir şekilde desteğini esirgemeyen Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’e ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Bitlisli hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı’nın herhangi bir siyasi görüşe ve ideolojiye prim vermediğini belirten BETAV Yönetim Kurulu üyesi iş adamı Ahmet Eren ise şunları söyledi:

“Kendimiz İstanbul, Ankara ve İzmir’de yaşasak da gönlümüz buradadır. Her sene yönetim kurulu üyelerimizle buraya geliyor, Bitlis’imizi teneffüs ediyoruz. Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı, herhangi bir siyasi görüşe, herhangi bir ideolojiye prim vermez. Bizim amacımız; hangi dinden ve dilden olursa olsun, Bitlisli gençlerimizin bir uçağın motorunu nasıl tamir edeceği? Bir yazılım programını nasıl yazacağını? Bir hastayı nasıl ameliyat edeceğini öğrenmesini sağlamak üzere yükseköğrenim gençliğine hizmet vermektir. Öteden beri, 32 yıldır Bitlis’imizin hizmetindeyiz. Bundan sonra da hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler