Bitlis’te 2018 yılında 230 kişi hayatını kaybetti

Bitlis’te 2018 yılında 230 kişi hayatını kaybetti

​Bitlis Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Tamer Kitapçıoğlu, kentte 2018 yılında yapılan cenaze ve defin işlemlerine göre 230 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Bitlis Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, kentte 2018 yılında yapılan cenaze ve defin işlemleri ile ilgili bilgi verdi.

Bitlis Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Tamer Kitapçıoğlu, geçen yıl 230 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cenaze ve defin işlemleriyle ilgili bilgi veren Kitapçıoğlu, "2018 yılında gerek il dışından gelen olsun, gerekse de il dışına çıkan olsun toplamda 230 kişi hayatını kaybetmiştir. Bunlardan 98’i kadın, 132’si erkektir. Bunların 120 tanesi Bitlis merkez, geri kalan 110 tanesi ise ilçe ve ilçeye bağlı köylerde defin işlemlerinin yapılması için cenaze nakil işlemlerini yapmışız. Bizlere bilgi geldiği andan itibaren ister hastanede, ister evde olsun anında harekete geçiyoruz. Cenaze nakil aracımız hemen hastaneden veya mahalleden cenazeyi alarak, cenazenin yıkanacağı camiye götürülüyor. Burada cenaze yıkandıktan sonra alınarak, defnedilecek olan mezarlığa götürülüyor. Bununla birlikte kepçemiz derhal mezarın kazılacağı mezarlığa gidiyor. Tabi bazı mezarlar elle kazılıyor. Bazı mezarın kazılacağı bazı yerlere kepçe girmiyor. İhtiyaç olsun veya olmasın kepçelerimizi mezarlığa gönderiyoruz." dedi.

Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için tüm gayretleri sarf etmeye çalıştıklarını, bugüne kadar kendilerine şikâyet gelmediğini dile getiren Kitapçıoğlu, mezarlıkların yüzde 80’nin dolduğunu hatırlatarak, yeni bir kent mezarlığının oluşturulmasını planladıklarını söyledi.

Mezarlılarının çevre düzenlemesi bakımı ile ilgili de bilgi veren Kitapçıoğlu, şunları söyledi: "Bitlis kent merkezinde 20 adet mezarlık alanlarımız vardır. Bahar aylarında bunların temizliği, yabani otların temizlenmesi, kuruyan ağaçların budanmasını ve çevre düzenlemesini yapıyoruz. Sadece bitiremediğimiz 2 mezarlığımızın isnat duvarı kaldı.  Kış mevsiminin başlamasından dolayı yarıda kaldı. İnşallah baharın başlangıcıyla birlikte bunu da bitireceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.