Bitlis'te camiler arası buluşma programı renkli görüntülere sahne oldu

Bitlis'te camiler arası buluşma programı renkli görüntülere sahne oldu

Bitlis İl Müftülüğü tarafından organize edilen Yaz Kur’an Kursları camiler arası buluşma programı, renkli görüntülere sahne oldu.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, 2016-2017 Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla camiler arası buluşma programı düzenlendi. Kent merkezinde bulunan cami ve Kur’an kurslarında okuyan yüzlerce öğrenci Bitlis Merkez Beşminare Camii’nde bir araya geldi.

Burada yapılan farklı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Kız ve erkek çocukların katıldığı camiler arası buluşma programına ailelerin de katılması dikkat çekti. Buluşmada farklı etkinlikler yapıldı. Kız çocukların seslendirdiği ilahiler aileleri mest etti.

Programda dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmalarının yanı sıra, bazı öğrenciler minbere çıkıp hutbe okurken, kimisi ezan okudu, kimi mihrapta namaz kıldırdı, kimisi de kürsüye çıkarak vaaz verdi. Tüm hünerlerin gösterildiği camiler arası buluşma programında konuşan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, hem öğrencilere hem de ailelerine önemli mesajlar verdi.

“Yaz Kur’an Kursları bittikten sonra da velilerimiz çocuklarını camilere göndersinler”

Ailelere, 18 Ağustos’ta Yaz Kur’an Kursları bittikten sonra da çocuklarına camiye ve Kur’an Kurslarına gönderme çağrısında bulunan Geylani, “Yaz Kur’an Kurslarımız 12 Haziran tarihinde başladı. İnşallah nasip olursa 18 Ağustos’ta bitecek. Resmi takvim budur. Velilerimizden şunu istiyoruz. 18 Ağustos’tan sonrada bütün camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda velileri istediği taktirde çocuklarımız camilere gelecekler. Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenme ve öğretme çalışmamız 12 ay boyunca devam edecek. 18 Ağustos’ta kurslar bittikten sonra bir iki gün ara verelim. Ondan sonra tekrar Kur’an kursları ve camilerimizde hocalarımız hazırdır. Öğrencilerimiz tekrar gelsin. İnşallah güzel bir şekilde bu yaz tatilini dinine, diyanetine, milletine, memleketine faydalı olan nesiller yetişecek. Kur’an kurlarımızda öğrencilerimiz bunu öğreniyor. İlk önce kendisine faydalı olur, ailesine faydalı oluyor, en önemlisi de dinine, diyanetine, milletine, memleketine faydalı oluyor. Cenabı hak; milletimizi, memleketimizi ve âlemi İslam’ı görülür görülmez tehlikelerden muhafaza etsin. Milletimize, memleketimize birlik ve beraberlik nasip etsin. Bugünün küçükleri yarının büyükleridir. Bugün bunlar burada camileri gördü. İnşallah minarelerimiz ezansız kalmayacak. Bu çocuklar geleceğin teminattır. Camilerimiz cemaatsiz kalmayacak.” dedi.

Geylani, gerçekleştirdikleri camiler arası buluşmaya ilişkin açıklamalarda bulunarak, şunları söyledi: “20016-2017 Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla bugün ilimizde bulunan Kur’an kursu öğrencilerimiz Beşminare Camii’nde toplandı. Burada dini bilgiler yarışması, Kur’an-ı Kerim güzel okuma yarışması yapıldı. Öğrencilerimiz, minberi, mihrabı, kürsüyü tanıdı. Bir öğrencimiz mihrapta imam oldu. Bir öğrencimiz minbere çıkıp hutbe okudu, bir öğrencimiz müezzin makisinde ezan okudu. Dolayısıyla bu öğrencilerimiz yaz tatilinde minberi, mihrabı, kürsüyü, camiyi, cemaati tanıdı. Velilerin iştirak etmesi bizleri çok sevindirdi. Hocalarımız bu işe çok büyük bir emek vermiş. Allah bütün hocalarımızdan razı olsun. Bu işi destekleyen velilerimizden de razı olsun. Büyük bir kalabalık camide toplandı."

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.