Bitlis'te Filistin şehidleri için basın açıklaması düzenlendi

Bitlis'te Filistin şehidleri için basın açıklaması düzenlendi

Bitlis'te siyonist terör çetesinin Filistin'deki saldırısında şehid olan İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Baha Ebu'l Ata ve diğer şehidler için gıyabi cenaze namazı kılınarak, basın açıklaması düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bitlis Şubesi tarafından, geçtiğimiz günlerde siyonist terör çetesinin Filistin'deki saldırısında şehid olan İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Baha Ebu'l Ata, eşi Esma Ebu'l Ata ve diğer şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının akabinde Merkez Ulu Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasında, siyonist terör çetesinin alçakça saldırısına tepki gösterilerek, Müslümanlara vahdet çağrısı yapıldı.

Gurup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Bitlis Şube Başkanı Abdürrahim Doğru, siyonist çetelerin 1917'den bugüne, 100 yılı aşkın bir süredir Filistin topraklarını kan gölüne çevirdiğini söyledi.

Hiçbir rengin, ırkın ya da dilin diğerlerinden üstün olduğuna inanmadıklarını dile getiren Doğru, Müslüman olsun ya da olmasın, tüm insanların bu dünyada daha kolay ve daha güzel bir yaşam sürme haklarının olduğuna dikkat çekti.

Bir ailenin ya da bir ırkın çıkarlarını hak ve adaletin önüne geçiren sapkın ideolojilerin en belirgin örneğinin siyonizm olduğunu vurgulayan Doğru, "israil siyonist düşüncenin eseri olan bir kötülük şebekesidir. Bu kötülük şebekesi var olduğu günden beri tüm insanlığın baş belası olmuştur. israil demek; soykırım demektir, katliam demektir, vahşet demektir, terör demektir, zulüm demektir. israil demek; ifsat, bozgun ve fitne demektir. israil demek; işgal, yağma ve talan demektir. ABD güdümündeki bölge ülkelerinin ve hükümetlerinin sessizliği ya da vurdumduymazlığı israilin küstahlığına ve şımarıklığına zemin hazırlamaktadır. Küstah ve şımarık israil, hafta içerisinde İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Baha Ebu'l Ata'nın bulunduğu eve saldırı düzenlemiş, saldırıda Baha Ebu'l Ata ve eşi Esma Ebu'l Ata şehid olmuşlardır." dedi.

"Yapılması gereken her platformda Filistin halkına ve Filistin mücadelesine destek vermeye devam etmektir."

Filistinlileri tehdit olarak gören terör rejiminin abluka altında tuttuğu Gazze'yi bombalamaya devam ettiğini, 30 kişiyi şehid ettiğini, 200'e yakın kişiyi de yaraladığını hatırlatan Doğru, şunları söyledi:

"Küstah ve şımarık israil bunu hep yapmaktadır. İslam ülkelerinin ABD'yle olan bağımlılık ilişkileri israil konusunda ciddi adımlar atılmasına engel olmaktadır. israil ne sivil toplum kuruluşların basın açıklamalarından ne de hükümetlerin kınamalarından rahatsız olmaktadır. Müslüman halkın 'Kahrolsun israil' demesi de israili kahretmemektedir. israilin hamasete karşı bağışıklığı vardır. Yapılması gereken en başta, her platformda Filistin halkına ve Filistin mücadelesine destek vermeye devam etmektir. israil ve siyonizm karşıtı tüm hareketlerin daha etkin ve daha organize olması için çaba sarf etmeliyiz. Tüm İslam ülkelerindeki hükümetleri israil konusunda daha sahici adımlar atmaya davet ediyoruz. Bu coğrafyaya huzur ve barışı getirecek adımlar, ABD ve israil ile bir ve beraber olmakta değil, İslam ülkeleri ve ezilen diğer ülkelerle hak ve adalet ekseninde birlikteliktedir."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.