Bitlis'te hacı adaylarına seminer verildi

Bitlis'te hacı adaylarına seminer verildi

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, müftülük aracılığıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına bilgilendirme semineri verildi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, 2019 yılında müftülük aracılığıyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına bilgilendirme semineri verildi.

Bitlis İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, merkez ve ilçelerden gelen hacı adayları katıldı. "İslami bir hac, usullerine göre nasıl yapılır? Hacda yapılması gerekenler nelerdir? Yapıldığı esnada sakınılması gereken durumlar nelerdir?" gibi konularda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Seminerde konuşan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, mal ve can ile yapılan hac ibadetinin meşakkatli olduğunu hatırlatarak, yapılması gerekenler hakkında adaylara bilgi verdi.

Şeytanın, insana en çok Kâbe'yi tavafta musallat olduğuna dikkat çeken Geylani, burada insanları incitmemeyi, insanlara yardımda bulunmayı, dünya işlerini bir tarafa bırakarak, Allah'a yalvarılması tavsiyesinde bulundu.

Hac farizasıyla ilgili detaylı bilgi veren Geylani, hacı adaylarından, Müslümanların ilk kıblesi olan ve bugün işgal altında bulunan Kudüs'ün özgürlüğü için dua etmelerini istedi.

Seminerin ardından, Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Tuğçe Çağla Yılmazer tarafından hacı adaylarına, hastalıklardan korunmak ve sağlıklı kalabilmek için yapmaları gerekenler hakkında bilgi verildi.

Daha sonra, sağlık ekipleri tarafından hacı adaylarının aşıları yapıldı. 2019 yılında Bitlis il genelinde diyanet ile 182, diyanet bünyesindeki acentelerle 141 olmak üzere 323 hacı adayı, hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.