Bitlis'te hatim bağışlama programı düzenlendi

Bitlis'te hatim bağışlama programı düzenlendi

​Mahalle Kur’an kursunda bir araya gelen kadınların mukabele şeklinde okudukları hatimler, düzenlenen bir program ile bağışlandı.

Ramazan boyunca okunan hatimler Kadir Gecesi'nde düzenlenen programlarla bağışlanıyor. Bitlis İl Müftülüğü tarafından Ramazan öncesi merkez Zeydan Mahallesi'nde bulunan tarihi bir evi geçici olarak Kur’an kursu için tahsis etti. Tahsis edilen evde mahallenin kadınları ve kız çocukları bir araya gelerek mukabele halkalarını oluşturdular.

Kalo Camiinde düzenlen hatim bağışlama programına katılan İl Müftüsü M. Faysal Geylani, mahallede tahsis edilen Kur’an kursunda hatim çıkaran kadınları tebrik ederek, Kadir Gecesinin fazileti hakkında kendilerine bilgi verdi.

Bayramda komşu ziyaretlerinin yapılması tavsiyesinde bulunan Geylani, “Bugün Kadir Gecesi ve pazar günü bayramdır. Bayramda kapılarımız herkese açık olsun. Bütün komşu ve akrabalarımızı ziyaret edelim. Komşunun üzerimizde hakkının olduğunu unutmayalım. Nitekim Peygamber Efendimiz (sav), ‘Kendisi tok olup komşusu aç olan benim ümmetimde değil’ buyuruyor. Eğer evimizde her şey varsa biz komşumuzun durumunun nasıl olduğunu sormalıyız. Onun için bizler bu kadir gecesini ve bayramı güzel bir şekilde değerlendirmeliyiz.” dedi.

Program, okunan 200 hatmi şerif için yapılan duanın ardında sona erdi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.