Bitlis’te Kur’an bülbülü çocuklar yarıştı

Bitlis’te Kur’an bülbülü çocuklar yarıştı

Bitlis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an kursları arası ‘Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’na katılan çocuklar, hem yarıştılar hem de Kur’an ziyafetini sundular.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, Yaz Kur’an kursları arası ‘Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Müftüler Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 16 Kur’an kursu katıldı. Yarışmaya her Kur’an kursunu temsilen bir öğrenci katıldı. Öğrenciler yarışmaya kurs hocaları ve aileleriyle birlikte geldiler. Yarışma başlamadan önce jüri üyeleri sıralamayı ve yarışmacıların okuyacakları ayetlerle ilgili kura çekimini gerçekleştirdiler. Her öğrenci çektiği kurayla hem sırasını hem de okuyacağı ayetleri belirledi.

Yapılan yarışmanın kuralarıyla ilgili öğrencileri bilgilendiren Bitlis İl müftülüğü Şube Müdürü Kadir Demir, yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. Kur’an-ı Kerimi öğrenmenin ve öğretmenin önemine değinen Demir, “Bugün böylesi bir yarışmayı yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Nitekim Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi vesselam) bir hadisi şerifinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerdir.’ diye buyuruyor. Rabbim okuduğumuzu hayatımızda tatbik etmeyi nasip etsin.” dedi.

“Sınava giren tüm öğrenciler gönlümüzün birincisi, başımızın tacıdır”

Yarışmanın kuralarına da değinen Demir, şunları söyledi: “Burada dereceye girenleri seçeceğiz. Fakat buraya gelerek sınava giren tüm öğrenciler, gönlümüzün birincileri, başımızın tacıdırlar. Burada adil bir yarışma yapmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İki kategorinde değerlendireceğiz. Kız çocuklarımızı ayrı, erkek çocuklarımızı ayrı değerlendireceğiz. Dereceye giren çocuklarımıza müftülüğümüzün küçük bir ödüllü olacaktır. Şimdi den tüm yarışmacılara başarılar diliyorum.”

Yaz Kur’an kursları arasında gerçekleştirilen ‘Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda, erkekler kategorisinde birinciliği Başhan Camii Kur’an kursundan Muhammet Ali Ural, ikinciliği Beşminare Camii Kur’an kursundan Miraç Eren, üçüncülüğü ise Ulu Camii Kur’an kursundan Muhammed Berat Soyugüzel aldı.

Kız kategorisinde birinciliği Başhan Camii Kur’an kursundan Hatice Büşra Ural, ikinciliği Merkez Kur’an kursundan Zeynep Sude Farukoğlu, üçüncülüğü de M. Zeki Camii Kur’an kursundan Zeynep Ömür kazandı. Her iki kategoride de birinci olana 100 TL, ikinciye 75 TL, üçüncüye ise 50 TL ödül verildi. Yarışma çekilen fotoğrafla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.