Bitlis'te Kur’an-ı Kerim yarışmasının finali düzenlendi

Bitlis'te Kur’an-ı Kerim yarışmasının finali düzenlendi

Bitlis'te yaz Kur’an kursları arası ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın finali düzenlendi.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, yaz Kur’an kursları arası ‘Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın finali yapıldı.

Müftüler Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya, 9 Kur’an kursunu temsilen bir öğrenci katıldı. Yarışma başlamadan önce jüri üyeleri sıralamayı ve yarışmacıların okuyacakları ayetlerle ilgili kura çekimini gerçekleştirdi. Her öğrenci, çektiği kurayla hem sırasını hem de okuyacağı ayetleri belirledi.

Yapılan yarışmanın kurallarıyla ilgili öğrencileri bilgilendiren Uzman Vaiz Safetullah Çiçek, adilane bir yarışma düzenlenmesi için herkesin kurallara riayet etmesi gerektiğini belirtti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar dileyen Bitlis İl Müftülüğü Şube Müdürü Kadir Demir ise Kur’an-ı Kerim'i öğrenmenin ve öğretmenin önemine değinerek, öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik etti.  Yarışmacılar ise birbirinden güzel kıraatleriyle, Kur’an ziyafeti sundular.

Yaz Kur’an kursları arasında gerçekleştirilen yarışmanın finalinde, erkekler kategorisinde birinciliği Başhan Camii Kur’an Kursundan Muhammet Ali Ural, ikinciliği Tatvan Hira Yatılı Erkek Kur’an Kursundan Hakim Yolu, üçüncülüğü ise Güroymak Geylani Kur’an Kursundan Seyitcan İşcen aldı.

Kız kategorisinde birinciliği Güroymak Kümbet Kur’an Kursundan Kübra Akgün, ikinciliği Başhan Camii Kur’an Kursundan Hatice Büşra Ural, üçüncülüğü de Tatvan Fazilet Kur’an Kursundan Şahnur Kasımoğlu kazandı. Her iki kategoride de birinci olana 100 TL, ikinciye 75 TL, üçüncüye ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise 75’er TL ödül verildi. Yarışma çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.