Bitlis'te Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

Bitlis'te Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkez’inde düzenlenen programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, kurum amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, açılış konuşmasının ardında okunan şiir ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan İl Milli eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, bin yıldan beri üzerinde yaşanılan Anadolu topraklarına, her taraftan saldırıların yapıldığı bir dönemde, İstiklal Marşı’nın yazıldığını söyledi.

Korkmaz, “Ucunda ödül olduğu için Mehmet Akif Ersoy yanaşmaz. Bu millet, bu imana, bu iradeye sahip olduğu sürece ehli salip bu topraklarda boy gösteremez. Akif, istiklal Marşı'nı ‘Safahat’ adlı eserine koymaz. Kendisine neden bunu yaptığını söylediklerinde, ‘Bu benim malım değil. Benim malım olmayan bir şeyi kendi eserime koymam doğru değildir.’ diyor. Neden para almadığını sorduklarında ise ‘Bu milletin malıdır. Millet için yazılandan para alınmaz.’ cevabını veriyor.  İşte biz böyle bir ecdadın evlatlarıyız.” dedi.

Farklı dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, Mehmet Akip Ersoy ve İstiklal Marşı Fotoğraf sergisiyle sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.