Bitlis’te nohut hasadına başlandı

Bitlis’te nohut hasadına başlandı

​Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde yetiştirilen arda nohut çeşidinin hasadına başlandı.

Bitlis’in Ahlat ilçesine bağlı Akçaören köyü ile Adilcevaz ilçesine bağlı Alaçatı mevkiinde ekimi yapılan arda nohut çeşidinin hasadına başlandı. Bitlis iklimine uyumlu olan arda nohut çeşidinin hasadında, dekar başına 130 ile 150 kilogram arası verim elde edildi.

Nohut hasadıyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Asak, Türkiye’de baklagil üretiminin azaldığı bu dönemde, birim alanda, sulanamayan dezavantajlı alanlarda daha fazla gelir getireceği tarımsal yenilikler üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini, bunun yanı sıra nohut projesini de Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinde uygulamaya koyduklarını belirtti.

Adilcevaz ve Ahlât ilçelerinde 5 çiftçiye, 25 dekarlık alanda nohut demonstrasyonu yapıldığını belirten Asak, “Yaklaşık 3 aylık bir yetişme dönemi sonrasında arda nohut hasadı yapıldı. Yapılan hasat sonunda, dekara veriminin olumsuz hava koşullarına rağmen beklenenin üzerinde olduğu görüldü. Son yıllarda birim alandan oldukça fazla getiri sağlayan nohut tarımının ilimiz çiftçilerine alternatif ürün olarak getiri sağlayacağını, aynı zamanda nohudun Bitlis’te gerek ihtiyaç bakımından, gerekse birim alandaki verim açısından ilerleyeceğini ve alternatif ürün çerçevesinde değerlendirileceğini düşünüyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler