Bitlis'te sokak sağlıklaştırma projesi başlatıldı

Bitlis'te sokak sağlıklaştırma projesi başlatıldı

Bitlis'te ilk kez uygulanan "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kurban kesimiyle başladı.

Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), İl Özel İdaresi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa uyguladığı "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kurban kesimiyle başladı.

Merkez Gazibey Mahallesi, Arifbey Sokak, Kalealtı Caddesi ve Kazım Dirik Caddesi üzerinde bulunan dükkânlara ait "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" hayata geçiyor.

Proje kapsamında, caddeler tarihi dokuya kavuşturularak, altyapıları da yenilenecek. 122 adet iş yerinin dış cephesi tarihi dokuyu yansıtacak alüminyum kaplama ile giydirilecek.

Kapı, pencere ve elektronik kepenler yapılarak, çatısı bulunmayan iş yerlerine de trapez sacla çatı yapılacak.

Ayrıca, güzergâh boyunca kaldırımlar bazalt taşı ile kaplanıp, aydınlatma ve oturma grupları yapılacak. 4 milyon 123 bin 562 TL'ye mal olan proje yılsonuna kadar tamamlanacak.

Projenin başlangıcında çalışma alanına gelen Vali İsmail Ustaoğlu, proje ile Bitlis'in tarihi kimliğine kavuşacağını söyledi. Ustaoğlu, "Proje 15 Kasım'a kadar tamamlanacak. Proje sonunda Kadim kent Bitlis kimliğine kavuşacak. Çok önemli bir proje. Benden önceki Valimiz Ahmet Çınar'ın büyük emekleri olan bu projemize bugün start veriyoruz. İnşallah kısa zamanda tamamlayacağız. Bitlis kadim bir kent. Burada kendi kimliğine kavuşturacak bir proje… Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Ustaoğlu'nun açıklamalarının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Vali Ustaoğlu, çarşı merkezinde esnafı ziyaret ederek buradan ayrıldı.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.