Bitlis’te yapılacak konferans salonu için protokol imzalandı

Bitlis’te yapılacak konferans salonu için protokol imzalandı

Bitlis’e kazandırılan 400 kişi kapasiteli yeni bir konferans salonu için Bitlis Valiliğiyle protokol imzalandı.

TOKİ bölgesi 4’inci etapta yapımı tamamlanan 400 kişi kapasiteli yeni bir konferans salonu için Bitlis Valilik makamında protokol imzalandı.

Protokol Bitlis Valiliği, Bitlis Belediyesi, Kültür Müdürlüğü, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı(BETAV) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen protokolde konuşan Vali  Ahmet Çınar, Bitlis’in ihtiyacı olan konferans salonun hizmete sunulacağını belirterek, “TOKİ Bölgesi 4’üncü Etap dediğimiz mevkide Üniversitenin yanı başında, şehrin gelişim bölgesinde, henüz kullanılmamış hali hazırda 400 kişilik konferans salonu, sahnesi, konser salonu, tiyatro sahnesi olan bir kültür merkezimiz var. Bitlis Belediyesi, Kültür Müdürlüğü, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle müşterek bir protokole imza atacağız. Oradaki kültür merkezini, Bitlis sanat merkezi haline çeviriyoruz. Her alanda güzel sanatta orada eğitimler verilecek. İlgi duyan bütün insanları orada buluşturacağız. Herkes işbirliği halinde, koordineli bir şekilde üzerine düşeni yapacaktır.” dedi.

Çınar, şehrin kültür sanat hayatında bir canlılık oluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek, dışarda gelecek sanatçılar içinde, sanatlarını icra edebilecekleri bir alan olacağını ifade etti. Konuşmaların ardında müşterekler arasında protokol imzalandı.

İLKHA




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.