Biz bayramı yaşarken birçok beldede bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var

Biz bayramı yaşarken birçok beldede bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var

Şanlıurfa İl Müftüsü Açık, "Biz burada bayramı yaşarken birçok Müslüman beldede bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var." dedi.

Ramazan Bayramı namazı için sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Şanlıurfalılar, Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Mevlid-i Halil Camii başta olmak üzere kentteki bütün camilerde bayram namazını eda ettiler. Camilere sığmayan bazı vatandaşlar, namazı avluda kıldılar.

Sabahın erken saatlerinde camileri dolduran vatandaşlar, İslam ümmetinin vahdeti için dua ettiler.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, bayram namazı öncesi verdiği hutbede, bayramın bayram olabilmesi için küskünlüklerin ve dargınlıkların giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bayram namazı sonrası salavatlar getiren vatandaşlar, bir aylık orucun mükâfatını Allah'tan dileyerek, ellerini semaya açtılar.

Namaz çıkışı İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Açık, küslerin barışması, hastaların ziyaret edilmesi ve büyüklerin dualarının alınması gerektiğini söyledi.

Bayramın, İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisinde bulunan Açık, "Bayramda birbirimizin hata ve kusurlarını görmezden gelerek bir araya gelmemiz gerekir. Küskünlüğümüz var ve bizden büyükse bizim büyüklük yapıp, gidip bayramını kutlamamız gerekir. Ramazan Bayramı'na burukluklar içerisinde giriyoruz. Burukluğumuzun bir sebebi, Ramazan orucunu, teravihleri, mukabeleleri, o güzel hasletleri geride bıraktık. Diğer bir burukluğumuz, başta Kudüs olmak üzere dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı var, çocuklar ağlıyor, bayramı yaşayamıyorlar. Biz burada bayramı yaşarken, birçok Müslüman beldede bayramı yaşayamayan kardeşlerimiz var. Yaralanan, işkence gören, hayatını kaybeden kardeşlerimiz var. Bunlar bizi üzüyor. Hiçbir şey yapamasak bile en azından dualarımızla onlara destek olmamız gerekir." dedi.

Kıldıkları namazın ardından bayramla ilgili düşüncelerini aktaran vatandaşlardan Halil Fitki, bayram ziyareti için Mersin'den Şanlıurfa'ya geldiğini söyledi. İslam ümmetinin bayramını tebrik eden Fitki, böylesi güzel günleri her zaman yaşamayı temenni etti.

Adana'nın Ceyhan ilçesinden gelen Muzaffer Kara, "Böyle güzel bir günü bizlere yaşattığı için Allah Teala'ya şükürler olsun." diyerek, bayramın İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisinde bulundu.

Bayramı ülkesinden uzak geçiren Suriyeli Ebubekir Demneke ise 5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve Türkiye halkının kendilerine çok iyi davrandığını anlatıp, "Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ümmetinin bayramı mübarek olsun." ifadelerini kullandı. 

İLKHA


















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.