"Biz iki güç tanırız"

"Biz iki güç tanırız"

Başbakan Erdoğan, Erzurum'da Milli İradeye Saygı Mitinginde konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum İstasyon meydanındaki kalabalığa seslendi.

Başbakan Erdoğan, Erzurum'lu dadaşları selamlayarak konuşmasına başladı. Mareşal Kazım Karabekir'in memleketinde rahmetle andı.

Başbakan erdoğan'ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

"İKİ GÜÇ TANIRIZ"
"Bugün Viyana’da miting var. Neden biliyor musunuz? Erzurum’a mesaj göndermek için. Gezi yalan hedef talan” dediler. AK Parti iktidarıyla yalanları bitmişti. Bu millet bu yolu size tekrar açmayacak. Oyunu millet yazar finali sandık yapar. Sandık geliyor 8 ay var. Buyurun gelin sandığa herkes orada boyunun ölçüsünü alır. Siz bizi iktidar yaptınız siz indirebilirsiniz. Biz iki güç tanırız biri Hak, diğeri halk…"

"GÜÇ MİLLİ İRADEDEDİR"
Onlar sosyal medya ile saldırısın benim vatandaşımın iradesi var. Demokrasinde güç milli iradededir. Milli iradeye saygı duymayı bilecekler. Gezi parkında direnenler sandıkta bunun cevabını alacaklar. 1 milyon tane yalan haberler yaydılar sosyal medyada. Hepsi yatsıya kadar sürer. Hepsi bir araya gelsinler üzerimize yürüsünler biz, “Ya Fettah” der sabrederiz. Bunlar milletin hiç sesi çıkmaz zannediyordu. Biz yakarız yıkarız onların sesi çıkmaz diyorlardı. Çünkü bunlar milleti hep aşağıladılar. “Bidon kafalı” dediler aşağıladılar, “göbeğini kaşıyan adam” dediler aşağıladılar. Şimdi de makarnacı kömürcü diyorlar. Zahide nineyi biliyorsunuz değil mi? Erzurum’da Nene Hatunlar çıktı, Taksim’de Zahide nineler. Kendileri satılık ya, Zahide nineyi öyle zannediyorlar. “Arkaya geç de sana para verirler” dediler. Zahide nine dik durdu “benim param var” dedi. Bunlar güya sosyalist. Bunlar milleti tahkir eder. Bunların çoğu için mesele Gezi Parkı değil. Bunlar yeri geldiği zaman boğazda içkiyi yudumlamasını çok iyi bilirler. Sosyalist, mosyalist geçin bunları. Sosyal adalet arıyorsanız AK Parti’dedir.

"HESABINI TEK TEK SORACAĞIZ"
Tüm yalanlarını tüm ahlaksızlıklarını tek tek deşifre edeceğiz. Müftü eşiyim diye ortaya çıkan kadının CHP ilçe başkanının hanımı olduğu, tahrik etmek için ortaya çıktığı görüldü. Maskesi düştü. Foyası anında ortaya çıktı. Göreceksiniz ortalık sakinleştikçe bunların başka tezgahları da ortaya çıkacak. Hukuk içinde bunların hesabını soracağız. Bunlar şimdi “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyorlar değil mi? Kurtuluş Savaşını yiğitlerine, şehitlerine, gazilerine biz bu hakareti ettirmeyiz. Kurtuluş savaşının askerleri camiye ayakkabı ile girip içki içmiyordu. Bunların görüntülerini tek tek çıkarıyoruz bunların hesabını soracağız. Kurtuluş savaşını yiğitlerin başörtüsüne el uzatmıyor. Başörtüsüne uzanan elleri kırıyordu. Kurtuluş Savaşındaki askerler Türk bayrağı yakmıyordu. Türk bayrağı için canlarını ortaya koyuyordu. Hatta Yunan bayrağını yerden alacak kadar vakar gösteriyorlardı. 

"GEZİ PARKI HALKINDIR"
CHP Türkiye’nin en eski partisi dediler. Bu genel müdür bizi her fırsatta Almanya’ya, Hollanda’ya şikayet ediyor. Zerre kadar ferasetin varsa millete git, millet bakalım ne diyor? Onun için de 8 ay var. Orada her şey ortaya çıkacak. Orada ne diyeceksen de. Biz Atatürk’ün partisiyiz diyor. Her fırsatta Türkiye’yi şikayet ediyor. Türkiye’nin düşmanlarıyla ortak hareket ediyorlar. Atatürk Kültür Merkezi’nde terör örgütlerinin resimleriyle, legal, illegal örgütlerin paçavralarını, Atatürk posterlerini yan yana koydular. Nerede bu CHP’liler, nerede ulusalcılar. Orada 3-5 gün orada kaldılar. Yurt dışından geldim. Artık tahammül sınırlarını aşmıştı. İçişleri Bakanıma söyledim. 24 saat içinde meydanı temizleyeceksiniz. “Kim verdi talimatı” diyorlar. Ben verdim. “AKM’yi temizleyeceksiniz ardından, Gezi Parkını temizleyeceksiniz” dedim. Ne yapacaktık? İşgal kuvvetlerini mi seyredecektik. Dünya bizi izlesin diye mi bekleyecektik. Şimdi Gezi Parkı’nı benim vatandaşımın hepsi gezecek. Oralar belli bir grubun parkı değildir. Tüm halkındır. Turistler buraları gezmeli. Dün böyle bir şeye tevessül ettiler. Polis bir yere kadar bekledi. Uyarı, uyarı, uyarı… Sonra çıkarmak zorunda kaldı.

"TÜRKİYE KAYBETTİ"
Şimdi bu CHP çözüm sürecine karşı çıkıyorlar değil mi. Kimle beraber MHP ile beraber Hakkari’de bir tek Türk bayrağı dalgalandıramayan CHP, terör örgütlerinin paçavralarına sahip çıktı, terör örgütlerinin paçavralarıyla Türk bayrağını yan yana salladı. Bugün Erzurum nasıl tek yürekse Türkiye’de tek yürek. Türk halkı bu yağmacılığı, bu çirkin görüntüleri büyük bir rahatsızlıkla izledi. Bu eylemler vesilesiyle Türkiye kaybetti, kazamadı. Ekonomide kaybetti, turizm de kaybetti. Başkaları kazandı. Faiz lobisi kazandı. Türkiye’nin rakipleri, kazandı. Sermaye gurupları kazandı. Brezilya’da aynı oyun oynanıyor. Sokaktaki gençlerin bu oyunu görmeleri, evlerine dönmeleri istiyorum. Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyenler faiz lobilerinin ücretsiz, gönüllü askerliğini yapıyorlar.

"ALEVİ-SÜNNİ GERİLİMİ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Özellikle alevi sünni gerilimi oluşturmaya çalışanlara karşı azami dikkat edilmesini istiyorum. CHP genel başkanı v aynı ilden milletvekili arkadaşı sabah-akşam çok tehlikeli provokasyon yapıyorlar. Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmeyin. Dersim Katliamı’nda iktidar hangi partiydi? CHP idi. Bu güne kadar CHP bu katliamdan dolayı özür diledi mi? Ama Tayyip Erdoğan bir başbakan olarak özür diledi. Benimle alakası yok. Kendi partisi içinde dalaştılar ama özür dileyemediler. Alevi kardeşlerime sesleniyorum bu oyunu bozmanız lazım.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.