Bize kurban eti getirecekler diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz var

Bize kurban eti getirecekler diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz var

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, “Afrika’da, Sudan’da Kurban Bayramı'nı bekleyen, 'Yine gelecekler, bize kurban eti getirecekler.' diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz var.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Vekâletle Kurban Kesim programı kapsamında Van'da kurban organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantı, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılımlarıyla, Yukarı Nurşin Camii'nde gerçekleştirildi.

Van İl Müftüsü Ömer Keskin açılış konuşmasında “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı sadece Türkiye’nin değil adeta dünya Müslümanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’dır. Milletimiz, sizler ve bizler Filistin’deki, Arakan’daki, Kafkasya’daki,  Afrika’daki mazlumların duasıyız, umuduyuz." diyerek Türkiye Diyanet Vakfının gerek Türkiye, gerekse Dünya çapında yapmış olduğu faaliyetlere değinerek konuşmalarını bitirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak konuşmasında; “Bazı zamanlar vardır ki o dönemde en küçük bir şey çok büyük öneme sahiptir. Afrika’da, Sudan’da yaşayan kardeşlerimiz bırakın kurban etini, içme suyu bulmakta bile zorlanıyorlar. Kurban Bayramı'nı bekleyen, 'Yine gelecekler, bize kurban eti getirecekler.' diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz var.” dedi.TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat ise yaptığı bilgilendirme sunumunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının, 1001 şubesiyle 145 ülkede hizmet veren büyük bir kurum olduğunu belirterek Türkiye Diyanet Vakfının birçok ülkede yapmış olduğu hizmetler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler