BM Genel Sekreteri Guterres'ten itidal çağrısı

BM Genel Sekreteri Guterres'ten itidal çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal rejimi ile Hizbullah arasında yaşanan son olaylara ilişkin olarak itidal çağrısında bulundu.

"Durumdan ciddi endişe duyduğunu" ifade ederek, işgal rejimi ve Hizbullah arasında giderek artan gerginliğe dikkat çeken BM Genel Sekreteri Guterres, taraflara azami itidal çağrısı yaptı.

Lübnan'daki BM Geçici Gücü (UNIFIL) yetkilisi Stefano Del Col ise, top atışlarının BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının ihlali anlamına geldiğini belirtti.

BM yetkilisi Del Col, her iki tarafla da iletişime geçerek bölgede sükunetin yeniden sağlandığını söyledi. Del Col taraflarla görüşmesinde, 1701 sayılı karara uyma konusunda kendisine güvence verildiğini de sözlerine ekledi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, ABD ve Fransa'dan yükselen tansiyona müdahale etmelerini istemek için iki ülke yetkilileriyle temasa geçti.

Temaslardan sonra Fransa gerginliği düşürmek için bir dizi görüşme yaptığını açıklarken, ABD'den gerginliği artırıcı bir açıklama geldi.

ABD Dişişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pazar günü işgal rejimi ile Hizbullah arasında yaşananlarla ilgili olarak "ABD, israilin kendini savunma hakkını bütünüyle desteklemektedir." denildi.

İşgal rejimi ise "Her türlü senaryoya hazır oldukları" açıklamasını yapması dikkat çekici bulundu.

25 Ağustos tarihinde işgal rejimine ait iki İHA'nın, hava sahasını ihlal ederek Lübnan'da düşmesiyle başlayan gerginlik her geçen gün artıyor. Bu saldırıya misillemede bulunan Hizbullah, Pazar günü işgal topraklarındaki Avimim köyündeki bir üsse üç tanksavar füzesi atarken, işgal rejimi de Lübnan'a yaklaşık olarak 100 top atışı yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.