BM Yapısının Değiştirilmesi İçin Çalışmalar Arttırılmalı

BM Yapısının Değiştirilmesi İçin Çalışmalar Arttırılmalı

D-8 Zirvesinde konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM güvenlik konseyi ve BM yapısının değiştirilmesi için ortak çalışmaların arttırılması gerektiğini belirtti.

PAKİSTAN - Pakistan'da yapılan D-8 Zirvesinde konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM güvenlik konseyi ve BM yapısının değiştirilmesi için ortak çalışmaların arttırılmasını istedi.
 

D-8 liderlerinden, dünyada yeni, adil, eşitlikçi bir sistemin oluşması için çalışmalarını isteyen Ahmedinejad, dünyanın büyük ülkeleri, BM güvenlik konseyi gibi bazı uluslararası toplumların, uluslararası alanda, ayrımcı siyaset izlediğini, bu durumun da dünya genelinde zengin fakir ayrımını daha bir derinleştirdiğine dikkat çekti.
 

Siyonist İsrail rejiminin, Filistin'de izlediği işgal siyasetinin insan hakları ihlallerinin açık ihlali ve adaletsizliğin sonucu olduğunu belirten Ahmedinejad, "BM güvenlik konseyi ve BM yapısının değiştirilmesi için ortak çalışmaların arttırılması gerekir" dedi.
 

D-8 ülkeleri arasında, işbirlikleri ve ilişkilerin düzeyinin yükseltilmesi, sultacı güçler karşısında halkların çıkarları doğrultusunda işbirliğinin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu ifade eden Ahmedinejad, sözlerini şöyle sürdürdü: "Grup üyeleri arasında, siyasi ve ekonomik komitler kurulmalı. Ekonomik ilişiklerin arttırılması hedeflenmeli. D-8 grubu üyeleri arasında ortak yatırımların arttırılması için fon kurulması, altyapı çalışmaları için finans ve mali imkanların sağlanması, ticaret tarifeleri konusunda ivedilikle anlaşmanın sağlanması gerekir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.