"Bölgede diktatörlük havası yaşatılmak isteniyor"

"Bölgede diktatörlük havası yaşatılmak isteniyor"

Mardin'in Derik ilçesinde halka seslenen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, bölgede tek partiyle diktatörlük havası yaşatılmak istendiğini belirterek, "Bu diktatörlük varlığını sürdürürse daha önce Kemalizm'in bize yaşattığının aynısı

MARDİN - Hür Dava Partisi Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, Derik Belediye Başkan Adayı Abdulvahap Koyuncu Nusaybin seçim lokalinin açılışından sonra Derik'te seçim lokali açılışına katıldı.
İlçe merkezine giriş yapan HÜDA PAR konvoyu Derik halkı tarafından yoğun bir sevgiyle karşılandı.

 

Seçim lokali açılışı halkın yoğun katılımı nedeniyle miting havasında geçti. Açılış programı Muharrem Turgut Hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılışta Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ve Derik Belediye Başkan Adayı Abdulvahap Koyuncu Derik halkına hitaben birer konuşma yaptılar.

Konuşmalar esnasında sık, sık tekbir sesleri ve Lailaheillallah Muhammedün Resulullah nidaları Derik semalarında yankılandı.

"HÜDA PAR güneşi yükseliyor"
“Size bir müjde vermek istiyorum." diyerek konuşmasına başlayan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel, "HÜDA PAR'ın güneşi yükseliyor bu güneş birinci 2'inci ve 3'üncü cemreyi peş peşe düşürmek suretiyle Allah'ın izniyle başta Kürdistan'a Türkiye'ye ve tüm dünyaya bu nur dalga dalga yayılacak. Nasıl ki, güneş tüm küreyi aydınlatıyor ve ısıtıyorsa, Allah'ın izniyle İslam'ın güneşi de her tarafı aydınlatacaktır. Derik adayımızı yakinen tanıyorsunuz sizin aranızda büyüdü. Bizim düşüncemize göre bir şahıs bir yerin yönetimine talip olacaksa oranın yerlisi olması lazım çünkü oranın yerlisi halkın ve şehrin sorunlarını daha iyi bilir. İnşaallah adaylarımızda Hz. Ebubekir'in sadakati, Hz. Ömer'in adaleti, Hz. Osman'ın hilmi ve güzel ahlakı ve Hz. Ali'nin şecaat ve cesaretini göreceksiniz. Bizi kendinize hizmetkar olarak göreceksiniz.” ifadelerini belirtti.

"Bölgede diktatörlük havası yaşatılmak isteniyor"
Bölgede diktatörlük havası yaşatılmak istendiğini dile getiren Temel, konuşması şöyle sürdürdü: “Partiyi kurduğumuzdan beri yalan ve iftirayla önümüzü kesmeye çalıştılar. Biz bunlara yabancı değiliz. Çünkü bu yalan ve iftiralar Peygamberlere de yapılmıştır. Ama halkımız bu yalanlara prim vermez. Kürt halkı yıllardan beri sistemden zülüm gördü. Herkes Cumhuriyetin zulmünü iliklerine kadar hissetti. Bölgemizden ve içimizden birileri çıktı, sizi bu zalimlerin elinden kurtaracağız dediler. Ama maalesef bugün bölgede diktatörlük havası yaşatılmak isteniyor. Cumhuriyetin şeflik döneminde olduğu gibi yine tek parti ve anlayışla bölgede hakimiyet sürdürmeyi istiyorlar. Bu diktatörlük varlığını sürdürürse daha önce Kemalizm'in bize yaşattığının aynısını yaşatacaklar. Allahın izniyle o devir bitti. Artık halkımız bunları çok güzel görüyor dost ve düşmanını ayırt edebiliyor. Kimin kendilerini kurtarabileceğini ve onlara hizmet edeceğini çok iyi biliyor.”

"HÜDA PAR mustazaf halkı haklarına kavuşturmak için yola çıktı"
HÜDA PAR'ın Müslüman Kürtlerin partisi olduğunu belirten Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Kılınç ise, “HÜDA PAR Şeyh Said, Bediüzzaman, Melaye Cezeri, Şeyh Ahmede Xani ve Müslüman Kürtlerin partisidir. HÜDA PAR Saidlerin mirasını canlandıracak Müslüman Kürtleri zülüm ve zilletten kurtaracaktır. Çünkü HÜDA PAR mazlum ve mustazafların ümididir. Bugüne kadar gelen tüm partiler özgürlük ve eşitlik vaadi verdiler ama yerine getirmediler. Onun için HÜDA PAR Bu mazlum ve mustazaf halkı Kur'an ve Sünnet ekseninde haklarına kavuşturmak için yola çıktı. Bizler İnanç Kimlik ve Hizmet sloganıyla yola çıktık. Bazıları hizmet yapmak için yola çıktı, bazıları ise kimlik için yola çıktı. Ama her ikisi de bu mazlum halkın hakkını veremediler. Hangi fikir veya düşünce olursa olsun eğer başlangıcında Allah ile başlamazsa o fikrin halka hiçbir hayrı yoktur. Bugün Arap devletlerine baktığımızda kendileri özgür dilleri serbest yönetimde onlar var ama zulüm oralardan eksilmiyor. Neden? Çünkü işlerinde Allah yok Allah'ın anılmadığı yerde hayırda yoktur. Değerli Derik İnşaallah bölgemize iki bahar beraber gelecek. İlki mevsim baharı yani İlkbahar ikincisi ise 31 Mart'ta HÜDA PAR için bahar diğer partiler için sonbahar olacak inşaallah." diyerek konuşmasını bitirdi.

Derik’in 88 yıl önce belediye olduğunu hatırlatan Derik Belediye Başkan adayı Abdulvahap Koyuncu da, eskiden Mardin'in tüm ilçelerinden büyük olan Derik'in hizmet görmediği için hiçbir gelişme göstermediğini belirtti.

"Biz koltuk sevdalısı değiliz"

Koyuncu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz koltuk sevdalısı veya makam peşinde değiliz. Derik’imize hizmet etmek için aday oldum. Derik ilçemiz 88 yıldan beri belediye statüsüne kavuşmuş ve eskiden Mardin’in tüm ilçelerinden büyük olmasına rağmen hizmet yapılmadığı için hiç gelişme olmamış. Batıdaki köylere baktığımızda bizim ilçelerimizden daha güzel niçin çünkü oralarda hizmet yapılıyor. Ama burada hizmet yapılmıyor."

Hz. Ömer'in adaletini Derik’e getireceklerini dile getiren Koyuncu, “Hz. Ömer'in misafirleri geldiği zaman kendine ait mumu yakıyordu. Ama devletin işi için yanına geldiklerinde devlete ait mumu yakıyordu. Belki bir mumun kıymeti yoktu ama! Hz. Ömer Allah’a hesap vereceği için böyle kul hakkına karşı titiz davranıyordu. Biz de bu anlayışla sizlere hizmet edeceğiz inşaallah. Bugün gençliğimiz hali içler acısı alkol, uyuşturucu, hızsızlık ve daha birçok melanetlere bulaşmışlar. Bugüne kadar kimse bunlara Sahip çıkmadı. İnşaallah bu gençlerimizi tıbbi bir tedaviden geçirdikten sonra, İslam ve Kuran’ın nurunu kalplerine nakşedeceğiz inşaallah." ifadelerinde bulundu.

Açılış programı, seçim lokalinin dualarla açılmasıyla son buldu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.