Bölgenin sağlık personeli ihtiyacı karşılanmalıdır

Bölgenin sağlık personeli ihtiyacı karşılanmalıdır

Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, bölgeye pozitif ayrımcılık yapılarak sağlık personeli ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirtti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, kentte yaşanan sağlık sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Van’da sağlık hizmetlerinin sürekli devam edebilmesi için personellere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Bilgin, bölgeye pozitif ayrımcılık yapılarak bu ihtiyacın karşılanması gerektiğini belirtti.

Bilgin, “Sağlık Bakanlığı’nın, personel sıkıntısı çekilen yerlere ücret boyutunda, sosyal ve ekonomik boyutlarda toleranslı davranması lazımdır. Aksi takdirde gelen personel gitme yolunu seçecektir. Onun için bakanlığın, bu sebepleri araştırıp, bu insanların burada kalmaları için ellerinden gelen ne varsa yasalaştırması gerekiyor. Bu, Afyon, Bayburt, Hakkâri, Van veya Diyarbakır olur; bu bölgelere Sağlık Bakanlığının pozitif ayrımcılık yapması gerekir.” dedi.

“350 yataklı hastanede birkaç servisin kapısı kilitli”

Kentte büyük sağlık yatırımlarının yapıldığını ancak personel açığı nedeniyle bunların bir önemi olmadığına değinen Bilgin, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu an Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bin 350 yataklı olmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı birkaç servisimizin kapısı kilitli. Bina yapabilir, teknolojik cihazlar getirebilir ve tümüyle donatabilirsiniz ancak onu vatandaşın hizmetine sunacak personel getiremezseniz, o binanın ve cihazların orada olmasının hiçbir ehemmiyeti yoktur. Maalesef, elimizdeki sağlık çalışanlarıyla ancak bu kadar çevrilebiliyor. Bunun için Sağlık Bakanlığı acil bir şekilde personel göndermeli. Personel göndermezse hem askeri hastanenin hem de FETÖ’den alınan hastanenin bir ehemmiyeti olmayacak.”

“Sağlık çalışanları burayı doldurursa birçok ülkeden hasta getirilebilir”

Van’ın, mevcut durum itibariyle sağlık üssü olmaya aday bir şehir olduğunu sözlerine ekleyen Bilgin, “Bunun için ne yapılabilir? Sağlık çalışanları olarak burayı doldurursanız İran’dan, Irak’tan, Azerbaycan’dan, Nahcivan’dan ve birçok ülkeden buraya rahat bir şekilde hasta getirebilirsiniz. Bu hastaları getirdiğinizde şunu göreceksiniz ki, sağlık turizmi noktasında Van’ın çehresini değiştirirsiniz. Saydığım ülkelerden insanlar gelirse sadece doktorlar ve Sağlık Bakanlığı kazanmayacak, buradaki esnaf da, Van halkı da kazanacaktır.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler