Bolu’nun turizm alanlarında yollar genişletiliyor

Bolu’nun turizm alanlarında yollar genişletiliyor

Bolu, Köroğlu Dağları'nda geçtiğimiz Ağustos ayında turizm yapılaşmasına açılan 51 bin hektarlık alan için Danıştay kararı beklenirken, bölgede yol genişletme ve yeni yol yapım çalışmaları başladı.

Abant gölünün 4 katı büyüklüğündeki Seben Taşlıyayla Gölü ile  Aladağgöletini de içine alan  Bolu merkez, Dörtdivan, Kıbrıscık, Seben ilçelerine de yayılan bölge için alınan karar, Mimarlar Odası tarafından  projenin yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a taşınmıştı. Danıştay süreci devam ederken yeni yol ve mevcut yolların genişletilmesi çalışmalarına hız verildi.

Bir yandan eski köy yolları genişletilirken, dere üzerlerindeki köprüler de yenileniyor. Çalışmalara, bölgeye kış koşullarının ağır basmadan tamamlanması için hız verildiği belirtiliyor.

Öte yandan turizm yatırımları için açılan bölgede çevre halkı ve köyler tarafından kullanılan yüzlerce yayla evi bulunuyor. Bölgede turizm yatırımları başladığında ruhsatsız ve kayıtsız olarak yapılan bu evlerin yıkılması gündeme gelebilecek oluşu nedeniyle,  ev sahiplerinin endişeli bekleyişi sürüyor.  (Ramazan Casuk - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler