Bombalı saldırılar Derik’te protesto edildi

Bombalı saldırılar Derik’te protesto edildi

Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen tepki yürüyüşüne katılan halk, PKK’nin bombalı saldırılarını protesto etti.

Mardin’in Derik ilçesinde son zamanlarda yaşanan bombalı saldırılara tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Derik’teki STK’ların organize ettiği yürüyüşe, bombalı saldırıda hayatını kaybeden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün yerine gelen Kaymakam Hakan Kafkas da katıldı.

Saat: 12.00’de başlayan etkinlikte bir araya gelen yüzlerce kişi, PKK’ye aleyhine slogan attı. Yapılan açıklamaların ardından toplanan kalabalık, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş güzergâhında polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Basın açıklamasını STK’lar adına okuyan Derik Ziraat Odası Sözcüsü Osman Temelli, son zamanlarda yaşanan bombalı saldırıları kınadıklarını açıklayarak, “İnsanlığa yönelik saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.” dedi.

“Hedef Türkiye’nin yolunu kesmektir”

Güçlü Türkiye hedefinin her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız ettiğini kaydeden Temelli, “Derik’te gerçekleşen ve her bir Deriklinin canından adeta bir parça koparan Kaymakamımız, canımız, kardeşimiz Muhammet Fatih Safitürk’ün şehadetiyle sonuçlanan terör saldırısı, bu olaylardan bağımsız değildir. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmektir.” diye konuştu.

“Hevesleri kursağında kalacaktır”

Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye, tarihi ve kültürel olarak bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi ve sürmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir. Acılarımızı yarıştırmayacağız, acılarımızı paylaşacağız, yasımızı birlikte tutacağız. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, gerçekleştirilen terör saldırıları ve ölen insanlarımız üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına yürekten inanıyoruz. Derik halkı olarak; Bütün vatandaşlarımızın huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermelerini istiyoruz.”

Yapılan konuşmanın ardından Derik İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yürüyüş, yapılan duaların ardından sona erdi.  (M. Salih Keskin- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler