Bombalı saldırılara bir tepki de Diyarbakır’dan

Bombalı saldırılara bir tepki de Diyarbakır’dan

Diyarbakır'da düzenlenen ’Şehitlere saygı ve milli birlik yürüyüşü’nde yapılan basın açıklamasında, Batı’nın ikiyüzlü tavırlarına dikkat çekilerek, bombalı saldırıların halka yönelik olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR-Diyarbakır’daki çeşitli sivil toplum kuruluşları “Şehitlere saygı ve milli birlik yürüyüşü” adıyla bir protesto gösterisi düzenledi.

Programa Diyarbakır milletvekilleri, AK Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan 7’inci Kolordu Komutanlığı karşısındaki Şehitler Anıtı önünde düzenlenen programa katılan kalabalık, PKK’yi kınayan sloganlar attı.

Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, Kayseri'deki bombalı saldırıdan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti.

Bombalı saldırılar ile bir şey elde edilemeyeceğini ifade eden Memiş, “15 Temmuz gecesi vatan sevgisini en üst seviyede gösteren milletimizin bu bilincini zaafa uğratmak, toplumsal kırılganlık meydana getirmek hedefiyle yapılan bu insanlık dışı saldırıları, yine milletimiz büyük bir kararlılık ve basiretle bertaraf edecektir. 15 Temmuz gecesi sesiz kalan Amerika başta olmak üzere Avrupa Birliği ve küresel güçlerin, terörü destekleyen ve kendi demokrasileri ile çelişen ikiyüzlü tavırları kabul edilemez. Bizler Selahattin Eyyubi’nin ve Fatih Sultan Mehmet’in torunları olarak haçlı zihniyetini taşıyan Batılı güçleri 21. yüzyılıda masada oluşturduğu bölgemizle ilgili projeleri beraber bozacağız. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık sloganlar eşliğinde valilik binasının önüne karar yürüdü. Burada İstiklal Marşı okuyan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.