Borcu olan cami hayırseverlerin yardımını bekliyor

Borcu olan cami hayırseverlerin yardımını bekliyor

​Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde yapımı devam eden ve borcu olan Akdere Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Çağlayancerit'in Akdere Mahallesi'nde yapımı devam eden Akdere Cami hayırseverlerin yapacağı yardımları bekliyor.

Eski caminin küçüklüğünden dolayı ihtiyacı karşılamadığını söyleyen Akdere Camii Dernek Başkanı Veli İğde, cami imam hatibi ve cemaatiyle yapılan istişareler sonucu caminin yıkılarak yerine 700 metrekare alan üzerine yeni caminin inşa edildiğini söyledi.   

İğde, "Mahallemizdeki küçük caminin yetersiz kalmasından dolayı camimizi yenileme ihtiyacı duyduk. Devlet Hastanesinin camiye yakın olması, bölge yatılı okulunun olması ve yol güzergâhında yer almasından dolayı cami ihtiyacı karşılayamayacak duruma geldi bundan dolayı bu camii yaptık. Şu an da inşaatı devam ediyor. Minarelerin inşaatı başladı ve şu an da yüklü bir borcumuz var bu borcun altından inşallah hayırseverlerin desteği ile kalkacağız. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz." dedi.

20 yıldır bu cami de görev yaptığını söyleyen Cami İmam Hatibi Abidin Demir, "Bu mahalleye bir vefa borcumuzun olduğunu düşünerek 90 metrekare eski camimizin yerine 700 metrekare alana sahip muntazam bir cami yapmaya karar verdik 2 yıl önce. Hayırseverlerimizin destekleriyle 2 yıl gibi kısa bir zamanda camimizi bu seviyeye getirdik. Şu anda 100 bin lira civarında borcumuz var hayırseverlerimizin katkılarını bekliyoruz. Minarelerimizin inşaatına başladık inşallah camimizin içi gibi dışını da muntazam bir şekle getirmeye çalışacağız."

Demir, "Camiye bitişik olarak yapılan alanda gençlerin maddi ve manevi olarak yetişmesi için gençlik merkezi oluşturuldu. Gençlerimizin Kur’an ve sünnet ile büyümelerine vesile olacak güzel bir hizmet yapacağız inşallah. İç alanı 425 metrekare alandan oluşan camimiz üst katı ile beraber 700 metrekareye sahiptir. Caminin altında Kur’an kursu, taziye evleri var. Aynı zamanda lojmanı ile beraber güzel bir camidir." ifadelerini kullandı.

Cami cemaatinden Mehmet iğde ise "Eski camimiz çok küçüktü, cemaat sığmıyordu. Elimizden geleni yaptık, epey bir borcumuz var. Hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.