Bozova Sığırcık köyü kutlu doğum etkinliği 2017

Bozova Sığırcık köyü kutlu doğum etkinliği 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü tarafından Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın, Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü İbrahim Halil Göven ve halk katıldı.

Ömer Akgün'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum etkinliği, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ile Bülent Alkanat tarafından seslendirilen mevlidi şerif ve ilahilerle devam etti.

Daha sonra sahneye çıkan Sığırcıklı çocuklar, Hz. Muhammed'e duyulan sevgiyi anlatan ilahiler seslendirdiler.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı-Yazar Nezir Tunç, insanlık tarihinin Hz. Âdem'den beri biri hak ve adalet diğeri batıl ve zulüm olmak üzere iki fırkaya ayrıldığını söyledi.

Tunç, "Hak ve adalet fırkası olanlar Hz. Âdem babamızdan bu yana başlayıp kıyamete kadar devam edecektir. Bu fırkanın varisleri Hz. Nuh, Hz. Şit, Hz. İdris, Hz. İbrahim, Hz. İsmail ile Hz. Muhammed'dir ve kıyamete kadar onların yolundan gidenler hak ve adaletin temsilcileridir. İblis'in yolundan gidenler Nemrutlar, Firavunlar, Ebu Cehiller, Ümeyye Bin Halefler ve günümüzde yeryüzünün tamamını ifsat edenlerdir." dedi.

Allah'ı sevdiğini söyleyen birinin Hz. Peygamber'in yolundan gitmesi gerektiğine dikkat çeken Tunç, başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyada bütün mazlumların zalimlerin zulmü altında inim inim inlemesinin tek sebebinin bu yolun terk edilmesi olduğunu vurguladı.

İslam ümmetinin kurtuluşa ermesinin tek yolunun Hz. Muhammed'i kendisine pusula edinmesiyle mümkün olacağını ifade eden Tunç, sözlerini şöyle tamamladı: "Mahzunoğullarından Fatıma isminde bir kadının hırsızlık yaptığı iddia edilir. Buna karşılık ona ceza uygulanması gerekir. Mahzunoğulları Peygamber Efendimiz'in çok sevdiği Zeyd'in oğlu Usame'yi aracı olarak gönderiyorlar. Usame Bin Zeyd Allah Resulü'ne gidip 'Ya Resulullah. Eğer sen Mahzunoğullarından Fatıma'ya ceza verirsen bu kabilenin değeri düşecek. Belki toplum arasında rezil olurlar. Ona ceza vermesen, onun yerine başka bir şey yapsak olmaz mı? Çünkü o kabilenin ileri gelenleri kendi şanlarına halel gelmesin diye ceza verilmemesini rica ettiler.' diyor. Allah Resulü bunu duyunca yüzü kızararak Usame'ye dönüp 'Ey Usame, vallahi bu suçu işleyen kızım Fatıma bile olsa ona o cezayı veririm. Sizden öncekiler suç işleyen zenginlerini kayırıp fakirlerini cezalandırdıkları için Allah onları helak etti. Ben nasıl ceza vermeyeyim?' dedi."

Seslendirilen ilahilerle devam eden etkinlik, Kamil Güneş'in yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.