Bozova'da Kutlu Doğum coşkusu

Bozova'da Kutlu Doğum coşkusu

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Bozova'da ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü, Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Bozova’da 2’ncisini düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Bozova halkı genç, yaşlı, çocuk ve engelli demeden etkinliğe katıldı. Etkinliğe katılamayan inşaat işçileri ise etkinliği inşaatın üzerinden izledikleri görüldü.

Sunuculuğunu Ramazan Gülçek’in yaptığı etkinlik, Adil Başaran Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından etkinlik Kardeşler İlahi Gurubu sanatçılarından Sinan Zarar’ın okuduğu Mewlid-i Şerifle devam etti. Ardından Sığırcık Çocuk İlahi Gurubu ve ses sanatçısı Sinan Zarar, ilahiler seslendirdi.

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Nezir Tunç, vahdet ve kardeşliğin önemine değindi.

Yeryüzünün ve bölgemizin hiç bu kadar kardeşliğe ihtiyaç duymadığını söyleyen Tunç, “Dünyanın her tarafında Müslümanlar zulüm altında, akan gözyaşı Müslümanların gözyaşıdır. Duyulan iniltiler Müslüman annelerin iniltileridir. Nerede bombalar yağıyorsa Müslümanların üzerine yağıyor. Ama keyif ve sefa görenler dünya gücünü elinde tutan, müstekbirlerdir. Müslümanları gâh ırkçılıkla ve mezhepçilikle bir birine düşüren dünya müstekbirleri, yerlerine oturmuş plan üstüne plan yapıyorlar. Ama bizim payımıza hep ağlamak düşmüş. Neden, biliyor musunuz? Çünkü biz Müslümanlar, kendi aramızda vahdet ve kardeşliği tesis etmemişiz. Vahdet ve kardeşliği tesis etmek için bir girişimde bulunmuyoruz.” dedi.

“20’nci asırda Müslümanların ekmekten, sudan, havadan daha çok kardeşliğe ihtiyacı var” diyen Tunç, şöyle devam etti: “Kimileri Müslümanları bir siyasi parti liderine, kimi Müslümanları bilmem hangi adama, hangi aşiret liderine çağırırken; kimse Allah Resulüne çağırmıyor. Dünya var olduğu günden bu güne kadar belki vahdet ve kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönem bu gündür. Müslümanların zifiri karanlığı olan bu 20’nci asırda bizim ekmekten, sudan ve havadan daha çok kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Biz Müslümanlar ferdi meselelerimizi bir kenara atıp, benim cemaatim, senin derneğin, ötekinin partisi, diğerinin vakfı altında değil, Hz Muhammed’in sancağı altında bir araya gelmek zorundayız.”

Vahdet ve kardeşliği tesis etmediğimiz sürece çocuklarımız ve torunlarımızın da aynı zilleti yaşayacağını belirten Tunç, "İvedilikle bir araya gelmeliyiz. Asgari müştereklerimizde el ele, gönül gönülle vermek zorundayız. Bunu yapmadığımız zaman da zillet hali daha çok devam edecektir. Bu zilleti dedelerimiz gördü, babalarımız gördü, şu an biz görüyoruz. Eğer vahdet ve kardeşliği aramızda tesis etmezsek; Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkez diye ayrım yaparsak, vallahi çocuklarımız da torunlarımızda bu zilleti görecekler." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Yasemin Bayram'ın okuduğu şiir katılımcıları zaman zaman duygulandırdı. Etkinlik Mehmet Emin Yapıcı’nın yaptığı dua ile son buldu. (Mustafa Gül-Hüseyin Yetmiş-İLKHA) 




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.