Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: Bu artık bir savaş değil, sadece bir soykırım

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: Bu artık bir savaş değil, sadece bir soykırım

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası toplumun devam eden çatışmaları durdurması gerektiğini belirtti.

Lula da Silva, işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarına değindi. Basın toplantısında Lula da Silva, "Kimin haklı kimin haksız olduğu bir tarafa bırakılmalı ya da ilk kimin saldırdığını dahi bilmek istemiyorum. Artık düşmanlıkların sona erdirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Lula da Silva, "Sorun şu ki, artık bu bir savaş değil sadece bir soykırım. Zira savaşla hiçbir ilgisi olmayan yaklaşık 2 bin çocuk öldürüldü. Gerçekten anlamıyorum; sonucu çocukların ve masumların ölümüne yol açacak savaşa bir insan nasıl katlanır, bilemiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası topluma seslenen Lula da Silva, işgal rejiminin bombardımanından kaçmak isteyen Gazzeliler için insani koridorun bir an önce açılması çağrısında bulundu.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, 25 Ekim'deki açıklamasında, Birleşmiş Milletlerin Gazze'de yaşanılanlar karşısında daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.