Brezilya Devlet Başkanlığını siyonist rejimin yardakçısı Bolsonaro kazandı!

Brezilya Devlet Başkanlığını siyonist rejimin yardakçısı Bolsonaro kazandı!

​Brezilya'da, devlet başkanlığına aşırı sağcı ve siyonist rejimin yardakçısı Jair Bolsonaro seçildi.

Brezilya’da dün gerçekleşen devlet başkanlığı seçimini Sosyal Liberal Parti’nin (PSL) adayı aşırı sağcı Jair Bolsonaro kazandı. Bolsonaro, Filistinlilere yönelik katliamlar gerçekleştiren siyonist rejime hayranlığıyla tanınıyor.

Brezilya’da dün gerçekleşen devlet başkanlığı seçiminin ikinci tur oylamasında, Sosyal Liberal Parti’nin (PSL) adayı aşırı sağcı Jair Bolsonaro, resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 55.7 oranında oy alarak kazandı. İşçi Partisi'nin (PT) adayı Fernando Haddad ise oyların yüzde 44,8'ini aldı.

Geçmişte Brezilya ordusunda yüzbaşı olarak görev yapan Bolsonaro, her fırsatta siyonist rejime hayranlığını belirtirken, işgal altındaki Filistin'de gerçekleştirilen katliam ve zulümleri görmezden gelen biri olarak tanınıyor.

Trump'ın Kudüs'le ilgili şer planını destekliyor

Bolsonaro, daha önce yaptığı seçim vaatleri arasında da "Devlet başkanı olarak ilk yurt dışı gezimi israile yapacağım" ifadelerini kulanmış ve ABD Başkanı Trump'ın, Filistin'in başkenti Kudüs'le ilgili şer planına arka çıkan sözler sarf etmişti.

Brezilya'nın Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma niyetinde olduğunu belirten Bolsonaro, "Filistin diye bir ülke var mı? Hayır yok, dolayısıyla Brezilya'da büyükelçiliği de olmamalı." şeklinde küstah açıklamada bulunmuştu.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Trump'a da her fırsatta duyduğu hayranlığı dile getiren aşırı sağcı Bolsonaro'yu tebrik için arayan ilk kişilerden biri de yine Trump olmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum