Brezilya yerli Covid-19 aşısının üretimine başladı

Brezilya yerli Covid-19 aşısının üretimine başladı

​Sao Paulo'daki Butantan Enstitüsü, ülkede geliştirilen ve insanlarda henüz deney aşamalarını geçmemiş olan, Covid-19'a karşı ilk aşı olan Butanvac'ın üretimine başladı.

Sao Paulo Valisi Joao Doria, Butantan Enstitüsünün yeni Coronavirus (Covid19) hastalığına karşı ilk yerli aşı olan ButanVac'ı üretmeye başladığı açıkladı.

Eyalet hükümeti tarafından finanse edilen enstitüde düzenlediği basın toplantısında Doria, "Bu aşı, hammadde ithal etmeye gerek kalmadan tamamen Brezilya'da üretilen ilk aşı olacak." dedi.

Doria, "Temmuz ayının ilk yarısında, Anvisa onayladığı anda kullanıma hazır olacak. ButanVac üretimi yıl sonuna kadar 100 milyon veya 150 milyon doza ulaşabilir." ifadelerini kullandı.

Salgının çok yayıldığına işaret eden Doria, "Anvisa'dan bir aciliyet duygusu umut ediyoruz. Brezilya bağımsızlığında bir başka önemli adım daha atıyor ve yakında Brezilyalılar Covid'e karşı korunmak için başka hiçbir ülkeye bağımlı olmayacak." diye belirtti.

Anvisa, bu Salı günü Butanvac'ın insanlarda ilk çalışmasının ne olacağını kestirebilmek için formül hakkında ek bilgi istedi. Aşı şu ana kadar sadece hayvanlarda test edilmiş durumda.

Güney Yarımküre'deki ana grip aşısı üreticisi ve Brezilya Sağlık Bakanlığı'nın önde gelen tedarikçisi olan Butantan, yeni aşının araştırılmasında yer alan uluslararası konsorsiyumun yüzde 85'ini temsil ediyor.

Sao Paulo hükümeti, izin verildikten sonra insan denemelerinin birinci ve ikinci aşamalarına 1.800 gönüllünün katılacağını söyledi.

Salgının merkezindeki ülkede şu ana kadar 398 bin 185 kişi Covid-19 nedeniyle öldü, yaklaşık 15 milyon kişinin testi pozitif çıktı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.