Brezilya'da Covid-19'dan ölenler için toplu mezarlar kazıldı

Brezilya'da Covid-19'dan ölenler için toplu mezarlar kazıldı

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınından en çok etkilenen Latin Amerika ülkelerinden biri olan Brezilya'da toplu mezarlar kazılmaya başlandı.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, ülkenin Amazonas eyaletinin başkenti Manaos'taki ölüm sayısının artmasıyla birlikte toplum mezarlar da artıyor.

Manaos Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, mezarların gömüldüğü 'siper' adı verilen toplu mezarların Taruma bölgesinki Nossa Senhora Aparecida Mezarlığı'nda kazılmaya başlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, ölümlerin artması nedeniyle karar verilen bu yöntemin başka ülkelerde de kullanıldığı, cenazelerin kimliğinin korunacağı ve tabutların belirli mesafelerde gömüleceği belirtildi.

Salgından en çok etkilenen Latin Amerika ülkelerinden Brezilya'da şu ana kadar Coronavirus nedeniyle 2 bin 906 kişi hayatını kaybetti. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 45 bin 757.

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, Coronavirus'ü ciddiye almamakla suçlanıyor. Bolsonaro yakın zamanda izolasyon önlemlerinin protesto edildiği bir eyleme katılmıştı.

Bolsonaro, geçen hafta halkın salgına karşı savaşmak için 'evde kalmasını' isteyen Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta'yı görevden almıştı.

Karantinanın ekonomiye büyük zarar vereceğini savunan Bolsonaro, önlemlerin gevşetilmesi, normal rutine geri dönülmesi ve sınırların açılması gerektiğini savunuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.