Bu annelerin PKK terörünü yeneceğine inanıyoruz

Bu annelerin PKK terörünü yeneceğine inanıyoruz

Gaziantep'te, İslami sivil toplum kuruluşlarından oluşan Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek amacıyla Diyarbakır’a gitti.

Diyarbakır’da, HDP İl Binası önünde oturma eylemlerini sürdüren ailelere, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden destek gelmeye devam ediyor.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi sürerken, toplumun çeşitli kesimlerinden ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yapılan destek ziyaretleri de artarak devam ediyor.

Bu kapsamda Gaziantep'te, İslami sivil toplum kuruluşlarından oluşan Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu, PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelere destek vermek amacıyla Diyarbakır’a doğru yola çıktı.

Evlat nöbetlerini 11’inci günde de sürdüren aileleri ziyaret amacıyla, sabah namazında Yeşil Camii’de bir araya gelen Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde çocukları için eylem yapan annelere destek ve yanlarında olduklarını göstermek amacıyla Diyarbakır’a doğru yola çıktıklarını bildirdi.

Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annelere yapacakları destek ziyareti ile ilgili Gaziantep Gönüllü Kuruluşları Platformu adına açıklamalarda bulunan Memur-sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan annelerin yanında olduklarını söyledi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK tarafından yola döşenen bombanın infilak etmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 13 kişinin de yaralandığı menfur saldırıyı da kınayan Gök, saldırıda hayatını hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılara da acil şifalar diledi.

“Bu annelerin PKK terörünü yeneceğine inanıyoruz”

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde günlerdir yaptıkları oturma eylemine destek için Diyarbakır’a doğru yola çıktıklarını belirten Gök, şunları söyledi,

“Diyarbakır'da annelerin başlattığı bir eylem söz konusu. Yıllardır bölgedeki Müslüman halk üzerinde Marksist ve Leninist örgütün baskısı söz konusu. Buna, cesaretli anneler ayağa kalkarak karşı durmaya başladılar. Biz, bu annelerin PKK terörünü yeneceğine inanıyoruz. Gaziantep'teki Gönüllü Kuruluşlar olarak bir araya geldik. Yaptığımız istişare sonucunda bir heyet oluşturduk. Bu heyet, burada gönüllü kuruluşları temsilen Diyarbakır'daki annelere destek olmaya, dualarına ‘amin’ demeye gitmek üzere yola çıktı. Diyarbakır'daki yüreği yanan bu annelerin yanında olduğumuzu göstermek için yola çıkacağız.”

“Annelerin yanındayız”

Diyarbakır’a gidiş amaçlarını anlatan Gök, “Bu aileyle telefon görüşmesi yaptım. Bize ‘niçin gelmiyorsunuz ve destek olmuyorsunuz?’ dedi. Biz de ona asla senin oradaki doğal hareketine bir halel gelmesin, bir şova dönüşmesin ve bu yüzden böyle bir şey düşündük’ dedim ama ‘Biz, burada yalnız olmak istemiyoruz ve milletimizin yanımızda olduğunu görmek istiyoruz’ dedi ve bu yüzden aslında harekete geçildi. Oradaki insanlar asla yalnız değil. 80 milyon Türkiye onların yanında ve biz de başta Gaziantepli hemşerimiz olmak üzere oradaki ailelerin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bölge üzerinde ve Müslüman halk üzerinde baskı oluşturan bu tür çetelerin de karşısında olduğumuzu göstermek için inşallah yola çıkacağız.” dedi.

“İslam kardeşliği üzerine tekrar birleşmek mecburiyetindeyiz”

“Vakit, birlik ve beraberlik, kardeşlik vaktidir.” diyen Gök, “PKK'yı ve bütün terör örgütlerini bitirecek olan bu birlik ve beraberliktir. Bu coğrafyanın mayası İslam'dır. 1400 yıllık İslam kardeşliğimiz üzerine tekrar birleşmek mecburiyetindeyiz. Bu bölgedeki insanların tamamı Müslüman'dır. Bunların Marksist ve Leninist bir örgütün inisiyatifine bırakılmaması lazım. Böyle olmadığını da şu anda oradaki annelerin çığlığıyla bütün dünya görmüş oluyor. İnşallah bu anneler yavrularına kavuşurlar ve inşallah PKK gibi terör örgütleri de biter.” temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.