Bu çağ, dünya Müslümanlarının toparlanma çağıdır

Bu çağ, dünya Müslümanlarının toparlanma çağıdır

Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, hastalıklı devlet anlayışının bittiğini, dünya Müslümanlarının toparlanma çağı olduğunu vurguladı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar Merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiği programda, muhtarların görev ve sorumluluklarına değindiği bir konuşma yaptı.

Programa, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Bitlis Polisevinde muhtarlarla bir araya gelen Bitlis Valisi Ahmet Çınar, burada yaptığı konuşmada, muhtarlara büyük görevler düştüğünü belirterek, “Bölgede PKK diye bir bela var. Dağlarda ve ormanlık alanlarda fareler gibi saklanıyorlar. Kırsal alanlarımızda zemin bulup buralarda yaşıyorlar. Muhtarlarımız bölgelerinde olup bitenleri bizlere bildirerek, bu terör belasını birlikte bitireceğiz. Hastalıklı devlet anlayışı bitti. Çağ, dünya Müslümanlarının toparlanma çağıdır.” dedi.

Vali Çınar, mahalle muhtarlıklarının tüzel bir kişiliğinin olmadığını ancak köy muhtarlıklarının tüzel kişiliğinin bulunduğunu ve yetkilerinin de sınırsız olduğunu belirterek, “Mahalle ve köy muhtarlarımız kamunun temsilcileridir. Köy muhtarlıklarımızın kendi tüzel kişilikleri var, karar organları var, bir çok yetkileri var. Muhtarların yetkileri sonsuza yakındır. Uçan kuştan bile muhtarlar sorumludur. Devlet kanun-nizam çıkarır. Bunları köylülere duyurmak, onların temel görevlerinden biridir. Doğumlar, ölümler, evlilikler bunların hepsi, insan hayatında kişiyi etkileyen hususlar olduğu için önemli görevlerdir. Köyün her şeyisiniz, bizim açımızdan da çok kıymetlisiniz. Köylerde mahallelerde bizim elimiz ayağımızsınız.” dedi.

“Artık Hastalıklı Devlet Anlayışı Bitti”

Vali Çınar, bir dönem hastalıklı bir devlet anlayışının hakim olduğu Türkiye’de artık bu anlayışın sona erdiğini de ifade ederek şunları söyledi:

“Bir dönem bir paranoya, bir sıkıntı, bir dert vardı. Bir hava atma hastalığı, kendi hastalıklarından yola çıkarak bir edepsizlik bir sıkıntı vardı. Şimdi o dönemlere bakın; Süleyman Demirel, Ecevit, Türkeş, Tayyip Erdoğan, Necmettin Erbakan herkes hapis yattı. Sağcı, solcu, türkücü, filmci, gazeteci, yazar devlet tuttuğunu içeri atıyor. Bir paranoya, bir sıkıntı var. Ancak ortada başka da bir şey yok. Biri bir şey konuşuyor, içeri atılıyor. Çok şükür bu hastalıklar paranoyalar bitti. Vatandaşa bir hizmet yapıyorsan bunu vatandaşın gözüne sokman gerekmiyor. Şimdi her şey değişti. O zalimlik, hastalık, edepsizlik değişti. Biz halka hizmet etmekten onur ve şeref duymalıyız. Bundan gururlanmalıyız. Bizim boş vermemiz bir sürü insanın mağduriyetine sebep olabilir. Bunların hepsi kul hakkıdır. İnsan hakları temelinde Türkiye’de son 15 yılda müthiş değişimler oldu. Komünistim diyenler hapse atıldı, başörtüsü şöyle idi, okullarda böyle idi, askerlikte şöyle idi. Bin tane sıkıntı vardı. Unuttuk sanki, hiç yaşanmamış gibi. Ana, teğmen oğlunun düğününe gidemiyordu, orduevinin kapısında bekliyordu. Kürtçe konuşacağım diyen hapse atılıyordu. Bütün bunlar bitti” dedi.

“Bu çağ, dünya Müslümanlarının toparlanma çağıdır”

Vali Çınar, Türkiye’nin dünyada dik durabilen tek İslam devleti olduğunu ifade ederek, “Dünyanın bütün Müslüman mazlum insanlarının Türkiye’ye sürekli duası var. Ne zaman güçlenecek, ne zaman bize yardım edecek, ne zaman bu zalimi, kafiri kovacak, bizi kurtaracak? Dolayısıyla Türkiye’nin bu PKK, PYD, DEAŞ, İŞİD ve DHKP-C terör örgütlerinin üzerimize salınmasındaki temel neden budur. Bu çağ dünya Müslümanlarının toparlanma çağıdır.  Zulüm zirveye ulaştı. ‘Kemale erenin Zevali vardır’ der büyükler. Zulüm kemale erdi. Artık zevale düşecek. Hepimize sorumluluklar düşüyor. Bunun gereğini de hep beraber yapmamız gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

“Bölgede PKK’yi birlikte bitireceğiz”

Bölgede PKK’nin bitirilmesi için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğinin de altını çizen Vali Çınar, şu sözlere yer verdi:

“Bölgemizde PKK diye bir bela var. Belasını büyük oranda buldu. Allah'ın izniyle daha da bitecek. Dağlarda saklanıp fareler gibi kaçışmak bir yere kadardır. Bu iş bitecek. Hepimiz bunu biliyoruz. Kırsal alan ormanlıkların içindeki köylerimizde zemin bulabildikleri için bir musallat olma durumları var. Her bir muhtarımızın sorumluluğu var.”

Vali Çınarın konuşmasının ardından toplantı, İl Müdürlerinin muhtarların sorunlarını dinlemesiyle sona erdi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler