Bu ramazan hayatımızda bir dönüm noktası olsun

Bu ramazan hayatımızda bir dönüm noktası olsun

İmanın kor ateşi olduğu, her tarafı zulmet karanlığının kapladığı bir zamanda bizleri İslam davası ile şereflendiren ve aramızda hidayet rehberleri çıkaran şanı yüce Allah'a sonsuz hamd ve senalar olsun.

M. Mahmut Kılınç / Doğruhaber 
 
Hak batıl mücadelesinde bizleri iman nuruyla bir araya getirip kardeşliğimizi pekiştiren Yüce Allah'a hamd olsun.
Her tarafı Uhdut vahşetini andıran ateş dolu çukurların kenarından her türlü cehalet ve kötülüğü ile iç içe olduğumuz esnada bizleri İslam'ın hidayeti ile buluşturan ve tüm mazlum ve mahrumlara bir ışık olan bu yüce dava ile önderler kılan yüce Mevla'mıza hamd olsun…

Salat ve selam “ Sen olmasaydın Kâinatı yaratmazdım” diye övgüne mazhar kıldığın efendimiz, şefiimiz olan Hz Muhammed Mustafa'ya, temiz rehber olan aline, ashabına, şehitlere, Salihlere ve kıyamete kadar bu ilahi çizgiden şaşmayan mücahit, muttaki, âlimlere ve tüm İslam davetçilerinin üzerine olsun…

Ramazan, hayat rehberimiz Kur'an-ı Azimüşanın onda nazil olduğu aydır. Rabbimizin lütfu keremiyle bir Ramazana daha kavuştuk. Gecesi gündüzü, seheri sahuru, iftarı teravihi, itikâfı, kadiri ve kısacası her dakikası hatta her saniyesi salih amellerle süslenen, feyiz, bereket ve rahmet ayı Ramazan…

Bu ayın Oruca tahsis edilmesi bu ayın önemini daha da ziyadeleştirmektedir. Oruç tümüyle hayır ve azık dolu olmakla beraber, onun Ramazan ayında oluşu bu azığını kat kat artırmaktadır. Şüphesiz Oruç bir irade terbiyesidir, sabır idmanıdır, vücudun zekât ve kalkanıdır. Oruç günahlara karşı bir sığınaktır, nefsi emare ile kutsal bir cihattır. Oruç bir alıştırmadır, diğer ibadetler oruçla meleke haline gelir. Oruç insana zamanına önem vermeyi ve randevularına dikkat etmeyi öğrettiği gibi, insanın kişiliğinde kardeşlik kavramını yerleştirir. Bu açıdan Ramazan ayı tüm dünyada züht ve takva mevsimidir. Çünkü bu ayda fenalık ve masiyetler minimum seviyeye iner.

Gelin bu Ramazan ayını zayi etmeyelim, her gününü, her saatini, hatta her dakikasını ganimet bilelim, Rabbimizin rızasını kazanmaya gayret edelim, gaye, azim ve irade ile vakti kuşanalım, rızayı ilahiyeye doğru yol alalım; Ramazanın sonunda müflislerden olup avare avare dolaşanlardan olmayalım. Bütün ömrü bir gün, her günüde bir tek nefes telaki ederek ahiret şuuruyla bu ramazanın idrakine erelim.

Orucu sadece midemizle değil, gözümüz, kulağımız, dilimiz, kalbimiz ve bütün uzuvlarımızla tutalım. Gün boyu açlığa ve susuzluğa katlanırken tuttuğumuz oruçları şeytana kaptırmayalım. Malayani lakırdılarla, gıybet ve dedikodularla, gözden, kulaktan giren fısku fücur ve münkeratla orucun manevi feyiz, rahmet ve bereketinden mahrum kalmayalım.

Gelin Ramazanı şerifin her gününü mana ile yaşamaya gündüzünü ve gecesini ahiret endişesi ile geçirmeğe, her saatini zikir ve tefekkür ile idrak etmeğe, vaktin iktizası olan Salih amellerle rabbimizin rızasına erişmeğe çalışalım…

Fitne ve fesadın yaygınlaştığı, öğütlerin dinlenilmez olduğu, düzenin bozulduğu, hakkın yüzünün örtülmek istendiği, hak ehlinin susturulmağa çalışıldığı, Şeytan ve yandaşlarının her tarafta Müslümanlara saldırdığı asrımızda, Ramazan İslam şuuruyla uyanmak için hayatımızda yeni bir dönüm noktası olabilir.

Şanı yüce Allah (c.c)'dan temennimiz batılın karanlığında yollarını şaşıran, rahman ve şeytan ordularını birbirinden ayırmayan insanlar için bu Ramazanın bir kurtuluş ve uyanış vesilesi olmasıdır. Evet, bu Ramazan inşallah şeytan ve avenelerine karşı gönüllerimize kıyam duygusunu yerleştirecek ve hayatımızda bir dönüm noktası olacaktır.

Allah'a doğru her hayır O'nun rızası uğrunda her çaba ve çalışma insanı Allah'a yakınlaştıran bir vesiledir. Bu açıdan bakıldığında çalışmalarımızın başarısı Allah ile olan irtibatımıza bağlıdır.

Bu Ramazan, hayatımızda batılın izalesi ve hakkın ikamesi cihetinden önemli kararlar aldığımız ve sebatla uygulayarak esaslı bir ölçü tutturduğumuz bir intihap, tövbe ve inabe ayı olsun. Şekli ve rengi ne olursa olsun, batılın her türlüsünü hayatımızdan çıkarıp atmaya, mana şuuruyla bu Ramazanda kalplerimizi inşa etmeye çalışalım…

Ey mevcudatın yegâne Yaratıcısı olan Allah'ım! Bu Ramazan ayının hürmetine İslam ümmetinin üzerine serpilen gaflet perdesini kaldır! Küfre, zulme ve nifak odaklarına karşı öfkemizi artır! İslam Ümmetini dağınıklıktan vahdete kavuştur. Senin kelamını hâkim kılmak için mücadele eden kardeşlerimizi Nusret'inle sevindir.

Ümmet olarak perişanlığımızı, kimsesizliğimizi, mazlumiyetimizi, ezilmişliğimizi, gördüğümüz baskıları, dayatmaları, karşı karşıya olduğumuz entrikaları, şeytani desiseleri, düşmanlarımızın küfürlerini, hakaretlerini, serkeşliklerini, eziyet ve zulümlerini bu Ramazan ayında sana arz ve şikâyet ediyor ve Kahhar sıfatına havale ediyoruz…

Ey kimsesiz ve mazlumların sığınağı! Ey Merhametlilerin en merhametlisi! Bizi hüsranla, ümitsizlikle geri çevirme! Bize günahlarımızla hitap etme! Bizi amellerimizle ölçme! Belalar üstümüze gelince zaten sana gizli olmayan durumumuzu sana şikâyet için geldik, Bu mübarek ayda ellerimizi boş çevirme! İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin şanlı direnişlerini zaferle sonuçlandır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.