“Bu sınavın kaybedeni yoktur”

“Bu sınavın kaybedeni yoktur”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde organize edilen ve Kayseri Koordinatörlüğü tarafından da düzenlenen 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kayseri Koordinatörlüğü, Umut Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( Umut-Der ) tarafından düzenlenen 2016 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Kayseri’de de yoğun bir katılımla gerçekleşirildi.

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Türkiye Genelinde bu yıl 5’incisi düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Kayseri Merkez il ve ilçelerinden bine yakın kişi başvuruda bulundu. Yarışmacılar, Merkez Kız İmam Hatip Lisesi’nde sınava katıldılar. Giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri yerde, sınav saatinden bir saat öncesinde hazır bulunan katılımcılara görevliler tarafından sınavda uyulması gereken kurallar hatırlatıldı.

Sınav süresince okul bahçesinde okudukları Kur’an-ı Kerim ve yaptıkları dualarla çocuklarına destek olan veliler, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür ettiler.

“Allah-u Teâlâ’nın yardımıyla her sene bir önceki seneye göre daha fazla bir katlım var”

Türkiye geneli bu yıl 5’incisi, Kayseri’de de 4’üncüsü düzenlen Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın Kayseri’de de yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Umut-Der Genel Sekreteri Edip Gültekin, “Siyer Sınavı vesilesiyle Peygamber efendimizin hayatının anlaşılması, anlatılması ve yaşanması adına bizler de Kayseri Umut-Der olarak elimizden gelen çalışmayı yaptık. Elhamdülillah katılım yüksekti. Allah-u Teâlâ’nın yardımıyla her sene bir önceki seneye göre daha fazla bir katlım var. Bu sene de beklenenin çok üzerinde katılım oldu. İnşallah herkes bu sınav vesilesiyle bilmediklerini de öğrenmiş oldu. Bu sınavın kaybedeni yoktur.” dedi.

Her yaştan katılımcının olduğu sınav 3 kategoride gerçekleştirilirken, katılımcılar ile velileri, sınav çıkışında duygularını İLKHA muhabirleri ile paylaştılar.

Peygamberin hayatını öğrenmenin kendileri için en büyük ödül olduğunu dile getiren katılımcılar, ilk başlarda biraz heyecan yaşadıklarını ama genel itibariyle sınavın iyi geçtiğini söylediler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler