Bu ümmet sana candan müştak ve muhtaçtır ya Resulallah (sav)!

Bu ümmet sana candan müştak ve muhtaçtır ya Resulallah (sav)!

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)’İN KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİKLER

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)’İN KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİYLE DÜZENLENEN ETKİNLİKLER
İSTANBUL
Muhammed Aşıkları “Can Muhammed’im” Etkinliğinde Buluştu.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle dergimiz İnzar’ın düzenlemiş olduğu “Can Muhammed’im” etkinliğinde coşkulu ve duygusal anlar yaşandı. 16 Nisan Pazar günü Hakkı Başar Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak dergimizin sahibi ve yazı işleri müdürü M. Zeki ERGİN ile yazar Mehmet GÖKTAŞ hoca katıldı. Bayanların büyük rağbet gösterdiği etkinlikte salon tamamıyla doldu. Proğram boyunca Tekbirler ve peygamberimize sıksık salavatlar getirildi.

A.Bari hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan proğramda salavat Ekibinin okuduğu Salavat-ı Şerifelerle giriş yapıldı. Ardından dergimizin yazı işleri ve sahibi M.Zeki Ergin misafirleri selamlama ve günün önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasına: “Ya Resulallah! Aslında şairler şiirlerinde, edipler nesirlerinde seni methetmiyorlar. Tam aksine onlar, şiirlerini ve nesirlerini senin mübarek isminle güzelleştiriyor ve şereflendiriyorlar” sözleriyle başlayarak açan Ergin, son zamanalarda Peygamberimizin şahsına yönelik saldırılara da değinerek konuşmasını şu sözlerle tamamladı. “Allah şahidimiz olsun ki, biz seni çok seviyoruz. Biz bu sevgimizi, bela ve musibetlere, çile ve eziyetlere maruz kalma pahasına bütün dünyaya izhar ve i’lan ediyoruz. Senin aşk ateşinde yanılmaz da, kirlerden temizlenilmez de hangi ateşte yanılır, sana tabi olunmaz da, senin uğruna feda olunmaz da, sende fena olunmaz da kimde olunur. Sana uyanlar yükseldiler. Sana sırt çevirenler ise çamura saplanıp esfelin derekelerine yuvarlandılar.”

M. Ali Oğuz, Ahmet ve Selami’den oluşan sanatçı grubunun okuduğu birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe ilahilerin ardından, kalbleri, dilleri saf, temiz çocuklardan oluşan Vuslat Çocuk Grubunun okuduğu şiirlerle devam eden proğram’a Mehmed GÖKTAŞ hoca konuşmasıyla katıldı. Konuşmasına tüm Peygamberler ve Peygamberimiz (sav)e salat ve selam getirip, misafirleri de selamlayarak giriş yapan GÖKTAŞ Hoca, Hz. Muhammed’in ümmeti olmaktan daha büyük bir şan, şeref ve makam olamayacağını, ‘Ebubekir, Ali, Fatıma ve diğer sahabiler kadar sevmesek de bizler de Seni seviyoruz Ya Resulullah’ diyerek; sözlerine şöyle devam etti: “Bizler de bugün sana iman ettik, sana biat ettik. Mekke’ye gelerek Akabe kayalıkarında sana biat eden Ensar gibi, Uhud savaşında sana zarar gelmesin diye etrafında pervane gibi dolanarak bu uğurda şehit olan Sa’d b. Rebi’ gibi 1400 sene sonra arkadaşın Eyyubil Ensarinin yakınında, burada sana aynen biat ediyoruz. Ey Allah’ın Resulü! Senin adını caddelere, kampüslere, meydanlara bütün genel kurullara vallahi ulaştıracağız. Yavrularımızı evlerimizde senin sevginle, Allah’tan getirdiğin nurla, muhabbetinle besleyerek meydanlara salacağız. Ey Allah’ın Resulü! Allah’tan getirdiğin bu davayı, bu nuru bu dini her coğrafyaya özellikle batıya, Danimarka’nın sokaklarına, Moskova’ya New York’a, Paris’e, Leningrad’a, Amsterdam’a, Berlin’e, Köln’e, Viyana’ya batının en ciddi kurullarına ve mekanlarına adını götüreceğimize, taşıyacağımıza kazıyacağımıza söz veriyor ve biat ediyoruz. Bunu bizden öncekiler gibi kılıçla fetihle yapamasak da bunu sürüne sürüne hakaretlere uğraya uğraya adını dünyanın dört bir tarafına götüreceğimize, adını duyuracağımıza söz veriyor ve biat ediyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Proğram salavat ekibininin söylediği salavat-ı şerifeler ve ilahi grubunun söylediği ilahilerden sonra Kur’an tilavetiyle son buldu .

“Can Muhammed’im” etkiliğine Kayseriden gelerek katılan Mehmed GÖKTAŞ hocamıza, İlahileriyle bizlere coşkulu ve duygusal anlar yaşatan ilahi grubuna, salavat grubuna izleyici olarak gelen tüm kardeş ve bacılarımıza, emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkürlermizi iletir. Kendilerinden Allah razı olsun. İnzar dergisi olarak; Allah’ın izniyle bu tür etkinliklere devam edeceğiz.

DİYARBAKIR
D.Bakırlıların Peygamber Sevgisi Göz Yaşarttı

Hamd Alemlerin Rabbi olan Allah’a, salat ve selam O’nun Resulüne’dir. Mustazaflar ile Dayanışma Derneği olarak, sürekli bir şekilde vurguladığımız Allah rızasını kazanmak olgusudur. İslami ölçüler içerisinde Allah rızasını kazanmak adına, bizi Allah’a götürecek her türlü girişimlerde öncü olmaya gayret ediyoruz.

Dernek olarak, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamberimizi Anlama adına Türkiye’nin birçok yerinde programlar gerçekleştirdik. Sadece biz değil, birçok sivil toplum kuruluşları bu etkinliği gerçekleştirdi. Buradaki amaç, elbette ki Allah Resulünü anlamak ve onun yolunu Kur’an ve Sünnet çerçevesinde yaşamaktır. 16 Nisan 2006 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanında Allah’ın izniyle gerçekleştirdiğimiz Peygamberimizi Anlama Programını da bu çerçevede düşündük ve tasarladık. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, insan Allah ve Resulu için olduktan sonra Allah’ın kendisine vermeyeceği bir şey yoktur. Bunu İmanıyla, kalbiyle, sözleriyle, fiilleriyle ve bunları kaplayacak şekilde ihlasıyla isterse, Allah da kendisine verecektir. Çünkü Allah, ‘bana yürüyerek gelen kişiye, ben koşarak giderim’ diyor.

Peygamberimizi Anlama Programı Hafız Servet Hocamız tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra siyer çalışmalarıyla bildiğimiz ve bölgemiz alimlerinden M.Mahmut KILIÇ, ‘Allah Resulune olan vefakârlık ve sadakatlık konusunda Sahabe Hayatından örnekler verdi. Daha sonra, Ankara üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. M. Hayri KIRBAŞOĞLU tarafından, derneğimiz tarafından düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Yusuf SÜTŞURUP’a ödülü verildi. Ardından yaptığı konuşmada KIRBAŞOĞLU, ‘21. yüzyılda Peygamber Mirasının yaşandığının en bariz örneğinin Diyarbakırda’ki mahşeri kalabalık olduğunu, bu kalabalığın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve Peygamber Mirasının korunması gerektiğini’ dile getirdi. Programa Molla Mahmut ve Seyfullah’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam edildi. Mevlid sonrası Seyfullah tarafından Kürtçe ve Türkçe ilahiler okundu. Seyfullah’tan sonra Grup Tillo da Kürtçe ve Türkçe ilahiler okudu. Program, Hafız Servet Hocamız tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla son buldu.

Programa 100 binlerin katılması, bölge halkının Peygamberine ne kadar bağlı olduğunu, Onu ne kadar sevdiğini, her ne durumda olursa olsun, onun yolundan gidileceğini göstermektedir. Ayrıca mevlid ve ilahiler esnasında kendinden geçenlerin ve bayılanların olması, belki de Peygamber sevgisinde nerelere varıldığını izah etmektedir.

Program öncesinde, sonrasında ve program boyunca herhangi bir aksaklık çıkmadığı için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Program için, ilan ve duyurularımızı yayınlayan TV, Radyo ve Gazetelere teşekkürlerimizi sunarız. Allah onlardan razı olsun.

ADANA
Çukurova’nın Bağrından Sünnet-i Seniyye’ye İttiba Mesajları

Peygamber Efendimizin 1435. Veladet yıldönümü münasebetiyle Mustazaf-Der Adana şubesi tarafından 20 Nisan 2006 Perşembe günü Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda düzenlenen anma proğramı, halkın yoğun katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Proğramdan Adanalıların haberdar edilmesi için yoğun bir çaba harcandı. Bu amaçla etkinlik öncesinde tüm iletişim vasıtaları (duvar afişi, el ilanı, radyo ilanı) kullanılarak kardeşlerimizin etkinliğe katılımlarına olanak sağlandı. Onüçbin kitapçığın dağıtıldığı geceye yaklaşık yirmibeşbin kişi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavatiyle başlayan proğram’a konuşmacı olarak İnzar Dergisinin siyer yazarı M. Bahaddin Temel ve Ömer Çelik katıldı. M. Bahaddin hoca konuşmasında: “Resulullah sevgisi ve siyerin önemine değinerek siyerin bugün ve kıyamete dek biz müslümanlar için takip edilecek yegane düstur ve nizam olduğunu belirtti. Sık sık tekbir ve Peygamberimiz (sav)’e getirilen salavatlarla devam eden proğramda Çağrı Çocuk İlahi grubunun okuduğu şiir ve ilahilerle manevi atmosfer doruğa çıktı.

Sanatçı Seyfullah ve ekibi Peygamberimiz (sav) üzerine söylediği Kürtçe ve Türkçe ilahilerle geceye ayrı bir renk kattı. Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu. Böyle bir etkinlikte bir şekilde emeği geçen ve katılımda bulunan tüm kardeşlerden Allah razı olsun.

BİNGÖL
Bingöl’de Peygamber Coşkusu!

“Kutlu Doğum” etkinlikleri çerçevesinde, 22 Nisan Cumartesi günü Bingöl’ de yapılan “Resulullah’ a (s.a.v) Sevgi Paneli” coşkulu görüntülere sahne oldu.           

Panelin başlama saatine doğru kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce insan Kültür Parkına akın etmeye başladı. Mustazaflar İle Dayanışma Derneği Bingöl Şubesinin özveriyle tertiplediği panele, on bini aşkın Peygamber aşığının katıldığı gözlendi.  

Programın başlamasıyla birlikte bir müddet devam eden sağnak yağışa rağmen, davetliler sabır ve coşkularından hiçbir şey kaybetmeyip, “Resulullah’a (s.a.v) Sevgi” nin güzel bir örneğini sergilediler. Programın yapıldığı Kültür Parkı adeta bayram havasına büründü.       

Panele konuşmacı olarak katılan bölgenin saygın ilim adamlarından Molla Mustafa Durgun ve Molla Muhammed Şenlik’in Resulullah (s.a.v) hakkında verdikleri güzel mesajların akabinde Seyfullah ve ekibinin Resulullah (s.a.v) üzerine seslendirdikleri ilahiler ve salavatlar yeri göğü inletti.

Rengarenk kıyafetleri ve ellerindeki güllerle sahneyi şenlendiren küçük kız çocuklarının ayrı bir coşku kattığı panelde, Bingöllü ana ve bacıların dua ve gözyaşlarında adeta Hz. Peygamber sevgisi okunuyordu.

BATMAN
Alemlere Rahmet Olan Doğumun Kutlu Olsun

Ya Resulallah, Ya Habiballah, Ya Nebiyallah

“Ey Muhammed! De ki: eğer Allah’ı seviyorsanız, o halde bana ittiba ediniz ki, Allah da sizi sevsin.” (Ali İmran: 31)

“Peygamber size ne verirse onu alın, neden men ederse ondan geri durun.” (Haşr: 7)

Efendimiz (sav), Sen bu fani aleme teşrif etmeden önce, beşeriyet ciddi anlamda maddi ve manevi bir bunalım yaşıyordu. İnkar ve ahlaki yozlaşmanın kaçınılmaz sonucu olan vahşetin pençesinde kıvranan insanlığa, bir rehber, nur saçan bir kandil olarak SEN DOĞDUN YA RASULALLAH! NUR SAÇTIN CİHANA… Ne olur bir daha bir daha doğuver şu karanlık cihanın zulüm deryalarına bir daha doğuver...

“Kutlu Doğum” münasebetiyle Batman İlimizde bir dizi etkinliklerle Peygamber Efendimiz en layık olduğu vecihle anıldı. Batman’da faaliyet gösteren Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği Umut-Der’in yaptığı etkinlikler toplumun yoğun ilgisiyle karşılandı. Umut-Der’den yapılan açıklamayı aşağıya alıyoruz:

Futbol sahasında yapılan etkinliğe 15 bini aşkın kardeşimiz iştirak etti. Halkımıza bu vesile ile teşekkür ederiz. UMUT-DER’İN gençlerden oluşan Mevlid Grubu, Kürtçe Mevlid okuyarak Programa başladı. Günün anlam ve önemine binaen konuşmacı olarak M.MUSTAFA DURGUN Peygamberimizin örnek ahlakını, Molla Osman TAYFUR Kur’an da Peygamber ve ona ittiba konusunu ve son konuşmacı Molla Mahmut KILIÇ da Peygamberimizin hayatını anlattı. Programda ayrıca küçük öğrenciler şiir ve Peygamberimizden hadisler okuyarak büyük beğeni topladılar. KIRK YAŞINDASIN şiirini okuyan minik yavrumuz tüm dinleyenlere duygulu anlar yaşattı. Programa misafir olarak katılan MUSTAZAF-DER Kızıltepe şubesinin çocuk grubunun Kürtçe ve Türkçe okudukları şiir ve ilahiler büyük bir beğeniyle izlendi. Sanatçı kardeşlerimiz de Peygamber Efendimiz üzerine söylenen ilahi ve marşlarla etkinliğe renk kattılar.

Diğer Etkinlikler: Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitapçıkların dağıtılması, muhtaç aileler için düzenlenen Kermes’te çeşitli el ürünleri ile mahalli yemekler sergilendi. Gelirin tamamı tespit edilen muhtaç ailelere dağıtıldı. Kermese yetkililerin ve halkımızın gösterdiği yoğun ilgi dikkat çekiciydi. Ayrıca “Peygamber Efendimiz” konulu şiir ve kompozisyon yarışması da düzenlendi.

Programlarımızın halkımıza duyurulmasında vesile olan basınımıza, katılımcı konuşmacılara, sanatçılara, öğrencilerimize, tüm davetlilere, halkımıza ve özellikle emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür eder, Allah’tan kendilerine mükafatlar dileriz.

GAZİANTEP
Gaziantep Peygamberine Biatini Yeniledi

Mustazaflar ile dayanışma derneği Gaziantep Şubesinin 20 Nisan 2006 Perşembe günü düzenlediği etkinlik, yoğun bir katılım ve coşkuyla geçti. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından küçük çocukların okuduğu şiirlerle devam etti.

Konuşmacı yazar Mehmet Göktaş Hoca, Peygamberimizin yüklendiği yüce misyonuyla ilgili olarak yaptığı konuşmasında Akabe Biatine ve Ashabın buna olan bağlılığına misal olarak Sa’d bin Rebi’nin Uhad’taki eşsiz uyarısına değindiği konuşmasında şunları ifade etti; “Dün Peygamber sevdasıyla eziyet gören, işkenceye maruz kalan Ebu Bekirler gibi, Ammarlar gibi, Bilal’lar gibi biz de bugün Peygamber sevdamızdan dolayı dipçikleniyoruz, tanklarla üzerimize geliniyor, başörtümüzden, peygamber sevdamızdan dolayı okullarımızdan atılıyoruz.

Ensar’ın Akabe’de yaptığı biat gibi, biz de seninle biatleşiyoruz. Onların Uhud’un en çetin anlarında sana gelen oklara siper oldukları gibi biz de sana gelen çirkin saldırılara siper olacağımıza dair biat ediyoruz.

Ve senin nurunu senin sevgini Kopenhag’a, Paris’e, Londra’ya, Liyon’a, Berlin’e… taşıyacağımıza söz veriyoruz ve bunu şiddetle değil, sevgiyle, muhabbetle yapacağız. Muhabbetle nerelere varılacağını herkese gösterecğiz.”

Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı gecede dinleyiciler, Muhammed Ali ve ekibinin okuduğu “Muhammed” konulu ilahi ve ezgilerle coştular.

Peygamber ve sahabe hayatından kesitler içeren 7 bin kitapçığın da dağıtıldığı gece yine Kur’an tilavetiyle son buldu.

ELAZIĞ
Resulullah (S.A.V) Sevgisi Salonlara Sığmadı

İhya-Der’in 20 Nisan 2006 tarihinde Perşembe günü saat 20:00'de Elazığ Belediye Kültür Merkezi'nde "KUTLU DOĞUM HAFTASI" nedeniyle düzenlediği "ÖNDERİMİZ, ÖRNEĞİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)" konulu konferansa ilgi çok büyük oldu. Salona sığmayan kalabalığın büyük bir kısmı dışarıda kaldı. Proğramda kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Said ŞAHİN derneğin kuruluşu, amacı ve çalışması ile ilgili bilgiler verdi. Proğrama konuşmacı olarak katılan Urfa Mustazaf Der Şube başkanı saygıdeğer Cemal ÇINAR Hocamız Resulullah'ın yüce ahlakını ve Resulullah'ın örnek hayatından uzaklaşmanın ve Kur'an'dan yüz çevirmenin; Müslümanların ezilmiş, sıkıntılı, mazlum bir hayat yaşamalarına sebebiyet verdiğini, İslam'a sarılmanın üstünlük ve huzur getireceğini, anlattı.

Geceye Vuslat İlahi Grubu ezgileriyle, çocuklar da ilahi ve şiirleriyle renk kattı. Ayrıca derneğimizin Palu Temsilciliği de 14 Nisan 2006 Cuma günü dernek bünyesinde halka bir proğram düzenledi. Halkımızın gösterdiği yoğun teveccühün İslam adına hayırlara vesile olmasını rabbimizden diliyor, katkılarından dolayı herkese ve hususen İnzar Dergisi ve Rahmet Kitapevi'ne teşekkür ederiz.

ŞANLIURFA
Peygamberler Diyarından Kutlu Doğum Nidası

Mustaz’aflar ile Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şubesinin Peygamberimizin doğum yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Konferansına halkın teveccühü büyük oldu.

16.04.2006 Pazar günü Kapalı Spor Salonunda 8 bini aşkın vatandaşın iştirak ettiği Programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı.. Programa yoğun katılım nedeniyle salonda yer bulamayanlar için dışarıda sinevizyon kuruldu.

Mustaz’af- Der Şanlı Urfa Şubesi adına M.Cemal Çınar hoca selamlama konuşması yaptı. Çocuk korosunun okuduğu güzel ve anlamlı şiirler dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğretim üyeleirinden Araştırmacı-Yazar A. Celil Candan hoca günün önemine binaen Peygamber(sav) Efendimizin hayatını ve biz müslümanlar için önemine değinerek önemli noktalara temas etti. Peygamberlerle filozofları karşılaştırarak Peygamberlerin vahiy endeksli, filozofların mantık ürünü bir hayat tablosunu çizdiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda Müslümanlar için vahdetin önemine değinerek Müslümanlara vahdet çağrısı yaptı. Proğram boyunca sık sık tekbir ve Peygamberimiz (sav)’e salavatı şerifeler getirildi.

Programa Seyfullah ve grubunun seslendirdiği Resulullah(sav)’ı metheden ilahi ve ezgiler ise geceye bambaşka bir güzellik kattı.

Toplu olarak yapılan duada Müslümanların ittihadı, İslam aleminin ve Müslümanların perişan halinden kurtularak azade olması, Ümmetin Kur’an ve sünnet etrafında birbirlerine kenetlenerek birlik olması için Amin denildi. Proğram, okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyli sona erdi.

KIZILTEPE
Yıllardır Özlenen Tablo

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle derginiz İnzar’ın katkılarıyla 09.04.2006 tarihinde Mardinin Kızıltepe İlçesi otogar meydanında “Nurlu Doğum” adlı etkinlik yaklaşık on bin kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa M.Mustafa’nın okuduğu Kürtçe mevlid ile devam edildi. Çağrı Çocuk İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve şiirlerin ardından bölgenin tanınmış alimlerinden M.Cemal Çınar ve siyer araştırmacısı olan M. Mahmut Kılıç birer konuşma yaptılar. M.Cemal konuşmasında; “Peygamberimizin şahsiyeti ahlak ve yaşantısından örnekler vererek, Peygamberimizin müslümanlar için yegane örnek ve kurtuluş olduğuna değinerek bugünkü insanlığın da kurtuluş ve mutluluğu bulması için yegane ilaç ve reçete olduğunu belirtti.” M. Mahmut Kılıç ise Peygamber Efendimizden önceki cehalet ve zulüm ortamının Hz. Muhammed (sav)'in nübüvvetiyle nasıl saadete ve adalete dönüştüğünü halkın dili olan Kürtçe ile anlatması ilgiyle dinlendi. Sanatçı kardeşlerimizin Kürtçe ve Türkçe söylediği ilahilerle coşkulu ve duygusal anlar yaşandı. Kendilerini manevi atmosfere kaptırıp cezbeye gelerek bayılanlar oldu. Tekbir ve sık sık Peygamberimiz’e getirilen salavatlarla devam eden proğram, bölgenin tanınmış fıkıh alimlerinden M. Salih Akay’ın duası ve Kur’an tilavetiyle sona erdi.

Bu tür program ve etkinliklerin yapılmadığı Kızıltepe de bir ilk olması hasebiyle inanıyoruz ki, gelenlerin istifade ettiği bir program olmuştur. Havanın sıcak olmasına karşın özellikle bayanların etkinliğe yoğun teveccüh gösterdiği gözlendi.

Programa konuşmalarıyla katılan M.Cemal Çınar, M. Mahmut Kılıç, mevlid okuyan M.Mustafa, söylediği ilahilerle renk katan sanatçı kardeşlerimize, emeği geçen herkese, sıcak havaya karşın gelerek izleyen tüm kardeşlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Allah kendilerinden razı olsun, Allah razı olsun.

KAYSERİ
Kayseri Böylesini Görmedi

Kutlu Doğum haftası sivil toplum örgütlerince düzenlenen ‘Gül Gecesi’ etkinliğine 50 bini aşkın Müslüman iştirak etti. Gece boyunca yapılan dualar, Kur’an-ı Kerim’den okunan ayetler, Peygamber Efendimize getirilen salavatlar, katılıma yoğun ilgi gösteren Kayserili kardeşlerimiz üzerinde derin etkiler bıraktı.

Allah’u Teala emeği geçen tüm kardeşlerden razı olsun.

BALKANLAR
Balkan Ülkeleri Kosova ve Makedonya ile Priştina, Prizren ve Üsküp’te düzenlenen Kutlu Doğum Etkinlikleriyle salonlar dolup taştı. Şüphesiz bu sevgi, bu ümmetin kalbinde Peygamberine (sav) olan bağlılığın ve aşkı en büyük nişanesidir.

*****

Kocaeli’nin Körfez İlçesi, Uşak, Adıyaman, Mersin ve nerdeyse yurdumuzun tüm İl ve İlçelerinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliklerine çok yoğun İlgi oldu. Özellikle bu yılda çok yoğun ilgi olmasının ardında Peygamber efendimize ve onun yol göstericiliğine olan inancın doruk noktaya ulaşmasından kaynaklandığını söylemek mümkündür. Tüm dünyada Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen Katliamlar, dışlamalar, sürgünlere karşılık Müslümanların Peygamberlerine sahip çıkıp onu rahmetle anması şüphesiz büyük anlamlar taşımaktadır. Dileğimiz o ki, bu etkinlikler içsel bir aktiviteyi de beraber getirir ve o çok özlediğimiz asr-ı saadet günleri geri gelir. Ona milyonlarca selat ve selam olsun.

İnzar Dergisi

İslam Kuran Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.