“Bugün kardeşlik bizim birinci meselemizdir”

“Bugün kardeşlik bizim birinci meselemizdir”

Kahramanmaraş’ta İkra Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği büyük bir coşku ile açıldı.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde yapılan “İslam’da Kardeşlik” programının ardından İkra Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği’nin (İKRA-DER)  açılışı yapıldı. Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen program, Molla Cemal Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını İKRA-DER Başkan Yardımcısı Nusrettin Ödürgücü yaptı. Program İKRA-DER’in çalışmalarını konu alan slayt gösterisi ile davam etti.

 

Açılış programına konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, ümmetin sorunlarını kendisine dert edinen Müslümanlara ihtiyacın olduğunu vurguladı.

 

“Müslümanların bir araya gelmemesinin tek nedeni dünya sevgisidir”

Müslümanların bir araya gelememe sebeplerinin başında dünya sevgisinin olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Müslümanların ve insanların bir araya gelmelerinin nedenlerinin başında dünya muhabbeti ve ırkçılık geliyor. Bizler Ensar’ın, Muhacir’in kardeş olduğunu söylüyoruz. Demek ki sahabeler bu kardeşliği sağlamış ise kalplerinde dünya muhabbetini çıkardıkları içindir. Tabi bu arada sahabeler içinde de aynen bugünkü gibi dünya malı için kavga edenler vardı. Birbirlerine dava açanlar vardı. Fakat bu insanlar ne zaman ki Allah ve Resulü’nün tornasından geçti, o zaman bu kardeşliği sağladılar. İşte Müslümanların bir araya gelmemesinin tek nedeni dünya sevgisidir. Dünya sevgisini kalbinden çıkaramayanlar bir araya gelemedikleri gibi kardeşte olamazlar. Bir diğer hastalığımız ise ırkçılıktır. İnsanlar hep kendi kabileleri ile övünür, ırklarını öne çıkarırlar. Bu sebeple de bir araya gelemiyoruz.” dedi.

 

“Bu gün kardeşlik bizim birinci meselemiz”

Göktaş, “Bu gün kardeşlik bizim birinci meselemiz. Hiçbir mesele bu gün Müslümanların kardeşlik meselesinden daha önemli değildir. Bu açıdan bu meseleye bizim gibi bakan ve düşünen insanlara ihtiyacımız var. Olaya biraz geriden bakan, olayı biraz kuşatıcı şekilde seyreden, Müslümanların sorunlarını kendisine dert edinen Müslümanlara çok ihtiyaç var. Onun için ortaya düşmeli, meydanlara inmeliyiz.” dedi.

 

“İnşallah Müslümanların akmakta olan kanlarında elimiz olmayanlarız”

İslam ümmetinin üçüncü şahıslara ihtiyacının olduğunu belirten Göktaş, “Çünkü ilginçtir, Müslümanlar her zaman mihraplarda, minberlerde ve televizyonlarda ekran başında hep kardeşlikten bahsediyor. Belki bizim en çok duyduğumuz ayet “Müslümanlar ancak kardeştir” ayetidir. Bu ayeti sıklıkla duyuyoruz. Bu ayete lütfen biraz geriden bakın, Allah (cc) bu ayette kimlerden bahsediyor. Bu ayette kimlere hitap ediyor biliyor musunuz? Birbirleriyle kavga edenlere, birbirlerini öldürenlere siz kardeşsiniz demiyor. Çünkü birbirleriyle kavga edenlerin o anda gözlerini kan bürümüştür. Onlar bu ayeti duymazlar. Onun için Allah kavga eden iki kişiye değil, birbirleri ile kavga etmeyen Müslümanlara sesleniyor. Dikkat edin ayete, kavga edenlerin dışında duran Müminler şu birbirleri ile kavga edenleri ayırın. Müminler kardeştir. Kardeşleriniz arasını düzeltin diyor. Kavga edenlere demiyor. Niye, kavga edenleri o anda ayırmak zordur. Üçüncü şahıslara ihtiyaç vardır. İnşallah biz şuanda üçüncü şahıslarız.” ifadelerini kullandı.

 

“Bu gün Müslümanların bir araya gelerek hareket etmelerine ihtiyacımız var”

Göktaş, “Müslümanların arasını düzeltmeliyiz. Müslümanlar bir diğer kardeşinin acısını kalbinde hissetmelidir. Anadolu’nun birçok yerinde, ‘ne olur hocam bu sıkıntıya bir el atın diyorlar’. Müslümanların arasını bulmak için biz sizden yardım bekliyoruz diyorlar.  İşte bizi böyle bir görev bekliyor. Bundan dolayı kardeşlerimizin arasını düzeltmeliyiz. Bu gün buna çok ihtiyacımız var. Bu gün Müslümanların bir araya gelerek hareket etmelerine ihtiyacımız var. Birbirlerini değil, kâfirleri hedeflerine koyanlara ihtiyacımız var. Müslümanların sıkıntılarını kendi sıkıntısı gibi hissedenlere ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

 

Program Grup İnzar’ın kardeşlik üzerine seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından Molla Cemal Özdemir’in yaptığı dua ile sona erdi. Daha sonra katılımcılar yeni açılan dernek binasını ziyaret ettiler. (İbrahim Koçyiğit / Bayram Çakar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler