Burma'daki Müslümanlara Gazze'den destek

Burma'daki Müslümanlara Gazze'den destek

Abluka altında yaşayan Gazzeliler, Burma'da yaşanan katliamlara karşı protesto gösterisi düzenledi

FİLİSTİN- Gazze'deki Filistinliler, Burma'daki (Myanmar) Müslüman katliamını protesto ederek Birleşmiş Milletler'den (BM) suçluların cezalandırılmasını istedi.

 

Gazze'de bulunan Meçhul Asker Anıtı'nın bulunduğu alanda toplanan Filistinli göstericiler, tüm İslam ülkelerini Burma'daki Müslümanlara yardıma çağıran pankart ve dövizler taşıdılar.

 

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı'nda yetkili Yusuf Ferhat, Burma'daki Budistlerin ülkelerini terk etmeleri için Müslümanları öldürdüklerinin altını çizdi.

 

Ferhat ayrıca, Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye'ye Müslümanlara yardım etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Gazze'deki Filistin Dışişleri ve Planlama Bakanlığı da Pakistan, Bengladeş ve Endonezya gibi Asya'daki Müslüman ülkelerini Burma Hükümetinin düşmanca tavrına karşı sert tutumlar almaya çağırdı.

 

Filistin Alimler Birliği Başkanı Salim Selame de Müslüman ülkeleri ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı Burma'daki Müslümanlara destek olmaya çağırarak BM'den suçluların cezalandırılmasını istedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.