Bursa Nilüfer'de orman yangını

Bursa Nilüfer'de orman yangını

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde çıkan orman yangını korku dolu anlara neden olurken ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, ilçenin çamlık alanında saate 13.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangın ilçenin birçok yerinden görülürken vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler karadan ve helikopter ile havadan çalışma başlattı.

Orman yangını rüzgarın ani yön değiştirmesiyle çevresindeki yerleşim yerlerine sıçradığı birçok villanın bahçesinde yangın sıçtığı öğrenildi.

Villaların bahçelerine sıçrayan yangın nedeniyle vatandaşar panik yaşadı.

Yangınla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, yangına helikopter ile havadan ve arazözler ile karadan müdahale edildğini ifade etti.

Rüzgarın etkisiyle alevlerin büyüdüğünü belirten Canbolat, "Yangın nedeniyle boşaltılan bir yerleşim yerimiz yok. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı noktada arazözlerle önlemler aldık. Gerekirse buraları tahliye edebiliriz. İki helikopter aktif şekilde çalışıyor, bölgeye iki helikopter de gelecek." dedi.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

İLKHA


Bursa'da orman yangını

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler