Bursa Valiliğinden Kelime-i Tevhid hazımsızlığı

Bursa Valiliğinden Kelime-i Tevhid hazımsızlığı

Kamuda çalışıp sosyal medya hesaplarından günün her saati İslam'ın mukaddesatlarına küfredenlere soruşturma açmayan yetkililerin, Kelime-i Tevhid görseli paylaşan mahalle bekçisine yönelik derhal soruşturma açması tepkilere neden oldu.

Bursa'da sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Kelime-i Tevhid paylaşımı yapan mahalle bekçisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Bursa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çarşı ve Mahalle Bekçisi statüsünde görev yapan bir kişi hakkında sosyal medyada paylaştığı Kelime-i Tevhid görseli nedeniyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

26 Temmuz 2020 tarihinde @belindir25 kullanıcı hesabından Hilafet etiketiyle Kelime-i Tevhid görselli paylaşımda bulunan ve ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapan İsmail Belindir hakkında soruşturma açılmış olup, söz konusu soruşturma halen devam etmektedir.

Soruşturmayla ilgili olarak Bursa Valiliğinin resmî Twitter hesabından paylaşılan tweet, gelen tepkiler üzerine bir süre sonra silindi.

Kamuda çalışıp sosyal medya hesaplarından günün her saati İslam'ın mukaddesatlarına küfredenlere soruşturma açmayan yetkililerin, sosyal medya hesabından Kelime-i Tevhid görseli paylaşan mahalle bekçisine yönelik derhal soruşturma açması, halkın tepkisine neden oldu.

Bursa Valiliğinin "La ilahe illallah, Muhammedun Rasulullah" Kelime-i Tevhid'inden neden rahatsız olduğunu anlayamadıklarını belirten sosyal medya kullanıcıları, "28 Şubat zihniyeti geri döndü de bizim mi haberimiz yok?" diye sordu.

Fransa'nın İslam'a yönelik saldırılarına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm hükümet yetkilileri tepki gösterirken, Bursa Valiliğinin Kelime-i Tevhid paylaşımına soruşturma başlatması "içimizdeki Fransızlar" yorumlarına neden oldu.

İçişleri Bakanlığından Bursa Valiliği hakkında ivedilikle soruşturma açılmasını isteyen sosyal medya kullanıcıları, bu olayın üzerinin örtülmemesi gerektiğini belirttiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.