Bursa Valisi Hayati tehlikesi olan yaralımız yok

Bursa Valisi Hayati tehlikesi olan yaralımız yok

Bursa’daki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Münir Karaoğlu, 8 kişinin çeşitli hastanelerde tedavisinin devam ettiğini ve hayati tehlikesi olan yaralının bulunmadığını belirtti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa'daki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şu anda 6'sı Muradiye Devlet Hastanesi, diğerleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesinde olmak üzere 8 vatandaşımızın yatakta tedavisi devam ediyor. Hayati tehlikesi olan yaralımız yok şükürler olsun." dedi.

Bursa’da patlamanın meydana geldiği Ulu Cami'nin batı kapısı civarında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'dan bilgi aldı.

Daha sonra Muradiye Devlet Hastanesine geçerek hastanelerde  tedavileri süren yaralıları ziyaret eden Vali  Karaloğlu, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan’la birlikte çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Karaloğlu, Merkez Osmangazi ilçesi Atatürk Caddesi Ulu Cami civarında, saat 17.26 sıralarında canlı bomba olduğu düşünülen bir kadın teröristin üzerindeki düzeneği patlattığını kaydetti.

"Hayati tehlikesi olan yaralımız yok"

Şu anda 6'sı Muradiye Devlet Hastanesi, diğerleri Çekirge Devlet Hastanesi ve Şevket Yılmaz Hastanesinde olmak üzere toplam  8 kişinin yatakta tedavisinin devam ettiğini açıklayan Karaoğlu, “Hayati tehlikesi olan yaralımız yok şükürler olsun. Bu arkadaşların bir kısmının çok hafif işitmeye bağlı problemleri var. Bir kısmında travmatik problemleri var. Hastaneler, hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız hastalarla ilgileniyor." şeklinde konuştu.

"Şu anda olay çok yeni"

Patlamayı yapan canlı bombanın kimliği ve örgütünün tespiti ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Karaoğlu, “Çalışmalar şu anda Emniyet çalışanlarımız tarafından devam ettiriliyor. Olay yeri inceleme ekibimiz, Cumhuriyet Savcımızın denetiminde inceleme çalışmalarını devam ettiriyor. Ümit ediyorum ki kısa süre içinde hem terörist hem örgütüyle ilgili kamuoyuna kesin sonuç elde ettiğimizde bilgisini veririz. Şu anda olay çok yeni. Verebileceğim bilgiler bundan ibaret. Çalışmalar devam ediyor. Netleştikçe sizlerle paylaşacağız. Zaten biliyorsunuz hızlı bir şekilde kamuoyuyla bilgileri paylaştık. Bundan sonra da netleştikçe bilgileri paylaşacağız. Onun dışında şu an açıklayacağım yeni bir şey yok."ifadelerini kullandı.

"Terörist tek kişi"

Bir gazetecinin "Teröristlerin 3 kişi oldukları söyleniyor" sözleri üzerine Karaloğlu,"Hayır, tek kişi terörist. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor. Yeni bir gelişme olursa paylaşacağız. İncelemeler devam ediyor. Cumhuriyet Başsavcımız, Emniyet mensuplarımız olay yerinde." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.