Bursa Yavuzselim Olaylarında Tutuklamalar Devam Ediyor

Bursa Yavuzselim Olaylarında Tutuklamalar Devam Ediyor

Bursa merkez Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 4 gün süren ve bir kişinin öldüğü olaylarla ilgili gözaltılar devam ediyor.

BURSA - Bursa merkez Yıldırım İlçesi Yavuzselim Mahallesi'nde 28 Ekim günü BDP'lilerin cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek vermek amacıyla, AKP Yıldırım ilçe başkanlığına siyah çelenk koymak istemesi ile başlayan, 4 gün süren ve bir kişinin öldüğü olaylarla ilgili polisin yaptığı gözaltılar devam ediyor. 3'üncü dalga baskınlarla gözaltına alınan 10 kişiden 6'sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece Yavuzselim mahallesinde yaşanan olaylarla ilgili olarak tutuklananların sayısı 18'e yükseldi.

 

Yavuzselim ve Ulus mahallelerinde bulunan birçok işyeri ve binaların camlarının kırıldığı, olaylarda marketler yağmalanmış, sağlık ocağına hasar verilmişti. Olaylar nedeniyle İstanbul, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir Emniyet Müdürlükleri Çevik Kuvvet Şubeleri'nden destek gelmişti.

 

Olaylardan sonra güvenlik kameralarını da inceleyen polis, gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda her iki taraftan aralarında çocukların da bulunduğu toplam 51 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan BDP'li olduğu belirtilen 12 kişi tutuklandı, diğerleri ise savcılık ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son olarak geçen çarşamba sabahı olayların çıktığı Ulus ile Yavuzselim Mahallesi'nde daha önceden belirlenen adreslere sabah 5:30 civarında eşzamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan operasyonda 2'si çocuk 10 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra, dün akşam 'Terör örgütünün propagandasını yapmak', 'Halkı galeyana getirmek', 'Görevli memura mukavemet' ve 'Kamu malına zarar vermek' suçlarından adliyeye çıkartıldı.
Adliyeye çıkarılan şüphelilerden yaşı küçük olan 4 kişi serbest bırakılırken 6 kişi ise tutuklandı. Böylece çıkan olaylarda tutuklananların sayısı 18'e yükseldi. (Fethullah Özsoy - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.